Saint Andrews: Η μυθική Πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας βγαλμένη από τον Μεσαίωνα

Το Saint Andrews είναι η πόλη των σπουδών στη Σκωτία. Είναι ταυτόχρονα η παγκόσμια πρωτεύουσα του γκολφ όπου το πανάρχαιο και κλειστό στους κοινούς θνητούς Royal & Ancient Golf Club κυριαρχεί στο πράσινο της μαγικής και μεσαιωνικής αυτής πόλης.

Η πόλη και οι κήποι του Saint Andrews είναι αφιερωμένα στους περίπου 10.000 φοιτητές που μένουν εκεί -περίπου ο μισός πληθυσμός. Αποτελεί το όνειρο κάθε σκωτσέζου (αλλά και εκατοντάδων πάμπλουτων Αμερικανών και Γιαπωνέζων που κλείνουν ένα δίωρο για να παίξουν στην ιστορική αυτή έκταση (την διάσημη Old Course, εκεί που κινηματογραφήθηκαν και οι σκηνές των δρομέων στους Δρόμους της Φωτιάς υπό τους ήχους του Βαγγέλη) σε μια ημερομηνία μετά από δύο ή τρία χρόνια -τόση είναι η λίστα αναμονής.

Το St Andrews είναι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Σκωτίας και το τρίτο παλαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου. Για σχεδόν 600 χρόνια, το Πανεπιστήμιο έχει υπερασπιστεί την ακαδημαϊκή αριστεία με την προσέλκυση επιστημόνων διεθνούς κύρους για να εκπαιδεύσει τους φοιτητές από όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, το Πανεπιστήμιο έχει μαθητές από σχεδόν 100 χώρες για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των γνώσεων τους για την αμφισβήτηση της σταδιοδρομίας μπροστά τους.

Αυτές εκτείνονται σταδιοδρομία σε πολλούς διεθνείς τομείς και πτυχιούχους επιτύχουν υψηλή κατάταξη στο εσωτερικό των οργανώσεών τους. Πράγματι, το Πανεπιστήμιο του St Andrews παράγει περισσότερα Δ.Σ. για την εφημερίδα Financial Times Stock Exchange 100 εταιρείες (FTSE 100) κατ 'αναλογία προς το μέγεθός της από οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Βρετανία.

Έρευνα για τα στοιχεία δείχνουν τη διδασκαλία του Πανεπιστημίου και τα αρχεία της έρευνας να είναι μεταξύ των κορυφαίων στη Σκωτία και από τα καλύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η νέα Σχολή Διοίκησης έχει ακολουθήσει σε αυτή την πλούσια και επιτυχημένη παράδοση και αυξήθηκε με ταχύ ρυθμό στην ιστορία της μικρής να κατατάξουν ως το καλύτερο στη Σκωτία στην Guardian και των ερευνών φορές το 2005 και το 2006, καθώς και στους πίνακες Guardian (Μάιος 2007).

Η σημαντική αυτή επένδυση από το Πανεπιστήμιο στην ανάπτυξη της διαχείρισης της έφερε ένα θαυμάσιο νέο κτίριο με θέα στον ωκεανό και τα διάσημα γήπεδα γκολφ, νέο προσωπικό, νέα προγράμματα και μια νέα αποστολή - για να γίνει το «καλύτερο μικρό σχολείο της διαχείρισης στην Ευρώπη».

Βασικά ερευνητικές ομάδες της Σχολής περιλαμβάνουν Προοπτικής Διερεύνησης και σενάρια, Δημόσια Πολιτική και Διαχείριση, Αξιοποίηση Ερευνών, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Λογιστική, Banking and Finance, Οργάνωση Θεωρία και Πολιτική, Κριτική Λογιστικής και Στρατηγικής Διοίκησης και Marketing.

Saint Andrews: Η μυθική Πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας βγαλμένη από τον Μεσαίωνα Saint Andrews: Η μυθική Πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας βγαλμένη από τον Μεσαίωνα Reviewed by Αναστάσιος on Σάββατο, Μαΐου 18, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.