Εκεί που το Σινικό Τείχος συναντά τη θάλασσα!

Το Σινικό Τείχος το ξέρουμε όλοι, αλλά ίσως να μην γνωρίζουμε οι περισσότεροι από που ξεκινά!

Η απάντηση βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια πόλη, την Σανχαϊγκουάν (Shanhaiguan), όπου το μήκους 16.000 χιλιομέτρων Τείχος, συναντά τη θάλασσα. Και το τοπίο, βέβαια, είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που απεικονίζεται στις πιο πολλές φωτογραφίες.

Το σημείο αυτό της αφετηρίας του Σινικού Τείχους, έχει τη χαρακτηριστική ονομασία Old Dragon’s Head, καθώς οι Κινέζοι θεωρούν πως μοιάζει με το κεφάλι ενός δράκου που ξεκουράζεται στη θάλασσα.

Το Τείχος, το οποίο θεωρείται ένα από τα Επτά Θαύματα του κόσμου, χτίστηκε πριν από 600 χρόνια και σκαρφαλώνει στις κορυφογραμμές των βουνών, ενώ είναι ένα από τα λίγα ανθρώπινα δημιουργήματα, που φαίνεται από το Διάστημα.

Ήταν ένα στρατιωτικό φρούριο για να αντιμετωπίζονται επιθέσεις από ξηράς και θάλασσας. Η κατασκευή του έγινε με ένα μείγμα με κολλώδες σιρόπι ρυζιού, χώμα, άμμο και ασβέστη.

Το Old Dragon’s Head βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα νότια της Shanhaiguan και περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά από το Πεκίνο. Χτίστηκε το 1381 και ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον των εχθρών της Κίνας.

Το πέρασμα του Shanhai, όπως λέγεται επίσης, είναι χτισμένο σαν ένα τετράγωνο, με περίμετρο περίπου 4 χιλιόμετρα. Οι τοίχοι φτάνουν σε ύψος τα 14 μέτρα και τα 7 μέτρα σε πλάτος.

Οι πλευρές του ανατολικά, νότια και βόρεια, περιβάλλονται από μια βαθιά, μεγάλη τάφρο με γέφυρες πάνω της. Στη μέση του περάσματος βρίσκεται ένας ψηλός πύργος.

Εκεί που το Σινικό Τείχος συναντά τη θάλασσα! Εκεί που το Σινικό Τείχος συναντά τη θάλασσα! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.