Η επανεμφάνιση της Κιβωτού του Νώε στο Κεντάκι των ΗΠΑ - Βίντεο

Λουκ. 17,26 Και καθώς συνέβη κατά τας ημέρας του Νώε, έτσι θα είναι και κατά τας ημέρας που θα έλθη ο υιός του ανθρώπου.

Λουκ. 17,27 Οι άνθρωποι τότε έτρωγαν, έπιναν, διασκέδαζαν, ενυμφεύοντο, έδιδαν εις γάμον τα παιδιά των, χωρίς να δίδουν σημασίαν εις όσα τους έλεγεν ο Νώε, μέχρι της ημέρας που εμπήκε ο Νώε εις την κιβωτόν και ήλθεν ο κατακλυσμός και εξωλόθρευσεν όλους.

Μέσα στα σημεία των καιρών και την, για πολλούς, εποχή των εσχάτων, κάποιοι μελετητές της Βίβλου εμπνεόμενοι από τον κατακλυσμό και την ιστορία του Νώε προχώρησαν στην κατασκευή, με όσα στοιχεία διέθεταν από την Βίβλο, της σημερινής αναπαράστασης της Κιβωτού του Νώε. Το έργο αυτό, που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, έγινε από τον Κεν Χαμ στην πολιτεία Κεντάκι των ΗΠΑ.

Ο δημιουργός της «Κιβωτού» θέλοντας να εξηγήσει την αιτία που τον οδήγησε στην κατασκευή αυτού του μεγαλοπρεπέστατου έργου είπε ότι ήθελε να δώσει ένα μήνυμα της απώλειας της ανθρωπότητας στην σύγχρονη εποχή και πως μπορεί να σωθεί.

Δηλαδή σύμφωνα με τις απόψεις του, ότι ακόμα μπορεί να σωθεί καθώς οι άνθρωποι σήμερα έχουν φτάσει σε μια παράλληλη εποχή προ του μεγάλου κατακλυσμού με τον αμαρτωλό τρόπο ζωής τους. Οι διαστροφές, οι εκτρώσεις, η βία, οι πόλεμοι, ομοφυλοφιλία, ο οικουμενισμός, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, όλα αυτά έχουν συσσωρεύσει μια ζοφερή κατάσταση προκαλώντας την αντίδραση του Δημιουργού για αυτό και σήμερα μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή, στο επερχόμενο κατακλυσμό , ένας νέος “Νώε” και μια καινούργια Κιβωτός είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Στην αρχή ο κύριος Χαμ είχε ιδρύσει το «Μουσείο της Δημιουργίας» στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Θεώρησε καλό να διαδώσει στον κόσμο ότι η Βίβλος αποτελεί ένα ιστορικό βιβλίο με πραγματικά γεγονότα και το Σύμπαν είναι μόνο έξι χιλιάδων ετών σύμφωνα με την Γραφή, ενώ η θεωρία της εξέλιξης είναι λανθασμένη και οδηγεί σε ηθική κατάπτωση.

Έτσι, ο κύριος Χαμ είχε αποφασίσει να χτίσει την «Κιβωτό της Συνάντησης» κόστους 102 εκατομμυρίων δολαρίων με ζωντανές φιγούρες του Νώε και της οικογένειάς του καθώς και τα ζευγάρια των ζώων τα οποία εισήλθαν στην Κιβωτό.

Η κατασκευή της Κιβωτού, του έργου αυτού που κόστισε πάρα πολύ, έγινε μέσω δωρεών πιστών -μελετητών της Βίβλου καθώς και από φορολογικά έσοδα πολιτών. Ο κύριος Χαμ, στους υπαλλήλους που δουλεύουν μαζί του για την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας ζητούσε να συμπληρώσουν μια «δήλωση πίστεως» η οποία εξαιρούσε τη συνεργασία με ομοφυλόφιλους ή ανθρώπους που δεν δέχονταν το χριστιανικό του δόγμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί «μοντέρνοι» χριστιανοί να έχουν αποσύρει τα χρηματικά ποσά που διέθεσαν καθώς δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις του. Παρόλες όμως τις δυσκολίες μετά από έξι χρόνια από μάχες οικονομικές, νομικές αλλά και θρησκευτικές από εξελικτές επιστήμονες και ομάδες αθέων, κατάφεραν να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Κιβωτού.

Ο ίδιος είχε συγκρουστεί στο παρελθόν με επιστήμονες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το Σύμπαν είναι δισεκατομμυρίων ετών με τους δεινόσαυρους να ήταν τα πρώτα ζώα που κατοικούσαν πάνω στο πλανήτη γη. Σε αυτό το σημείο ένας μεγάλος ορθόδοξος άγιος της Αμερικής, ο Σεραφείμ Ρόουζ, στα γραπτά του είχε συμφωνήσει απόλυτα με τις απόψεις του κυρίου Χαμ, και αρνούταν κατηγορηματικά την εξέλιξη του Δαρβίνου από τον πίθηκο στον άνθρωπο.

Σημειωτέον ότι αυτή η σύγχρονη Κιβωτός έχει πλέον ανοίξει για τους επισκέπτες και χιλιάδες καθημερινά που ελκύονται από τη βιβλική αφήγηση πηγαίνουν να την επισκεφτούν.

Την ίδια στιγμή αρχαιολόγοι, επιστήμονες και επαγγελματίες ορειβάτες ξεκινούν μια σειρά αναζητήσεων προκειμένου να βρουν στοιχεία για την αρχαία Κιβωτό του Νώε ώστε να αποδείξουν την ύπαρξή της.

Μια από τις πιο πρόσφατες αναζητήσεις έλαβε μέρος πριν ένα χρόνο στο βουνό Αραράτ της Τουρκίας. Ο σκηνοθέτης Μπρεντ Μπάουμ μαζί με την ομάδα του κινηματογραφικού συνεργείου «Αναζητώντας τον Νώε», ακολουθούν τους επιστήμονες αυτούς στην αναζήτησή τους. Σύμφωνα με την άποψη ενός από τους επιστήμονες, η ανακάλυψη της κιβωτού του Νώε θα σήμανε μια απόδειξη ότι ο Θεός πραγματικά επενέβει στη ζωή του ανθρώπου.

Η πορεία των ερευνών τους γυρίστηκε σε ντοκιμαντέρ όπου με τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, και σε πολύ απόμακρες τοποθεσίες κατάφεραν να δώσουν μια αίσθηση από αυτό το θειο μυστήριο της κιβωτού του Νώε.

Ανεξάρτητα το εάν τελικά βρεθεί η Κιβωτός ή κάποιο ίχνος αυτής, η βιβλική ιστορία είναι μια ένδειξη του πόσο ο Θεός ενδιαφέρθηκε να σώσει κάποιον ενάρετο άνθρωπο και διαμέσου αυτού την ίδια του την δημιουργία που οι αμαρτίες των ανθρώπων την είχαν απειλήσει με τον κατακλυσμό και τον αφανισμό.

Ματθ. 24,37 Οπως δε υπήρξαν αι ημέραι του Νώε, έτσι θα είναι και η παροσία του υιού του ανθρώπου.

Ματθ. 24,38 Διότι, όπως κατά τας ημέρας που προηγήθησαν από τον κατακλυσμόν οι άνθρωποι έτρωγαν και έπιναν ασυλλόγιστοι, ενυμφεύοντο και υπάνδρευαν τα παιδιά των μέχρι της ημέρας, που εμπήκε Νώε εις την κιβωτόν,

Ματθ. 24,39 και δεν εκατάλαβαν, έως ότου ήλθε ο κατακλυσμός και τους παρέσυρε όλους, έτσι έξαφνα και απροσδόκητα θα γίνη και η παρουσία του υιού του ανθρώπου.

Γεν. 6,6 εσκέφθη ότι αυτός εδημιούργησεν εις την γην τον άνθρωπον να ζη κατά το θείον θέλημα και ελυπήθη δια το κατάντημα των ανθρώπων

Β Πε. 3,3 Κρατείτε αυτά ως πολύτιμον θησαυρόν, έχοντες υπ’ όψιν σας τούτο πρώτον, ότι δηλαδή θα έλθουν, κατά τους τελευταίους καιρούς, άνθρωποι σκληρυμένοι εις την αμαρτίαν, που θα πορεύωνται και θα ζουν σύμφωνα με τας πονηράς των επιθυμίας και οι οποίοι θα εμπαίζουν την διδασκαλίαν του Κυρίου.

Β Πε. 3,4 Θα λέγουν δε προς σας• “που είναι η υπόσχεσις του Χριστού, περί Δευτέρας Παρουσίας; Τιποτε δεν έγινεν ακόμη. Διότι από την ημέραν, που οι πατέρες και οι πρόγονοι μας απέθαναν, όλα μένουν έτσι, όπως ήσαν από την αρχήν της δημιουργίας”.

Β Πε. 3,10 Θα έλθη βεβαίως η μεγάλη ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Θα έλθη όμως έξαφνα, σαν κλέπτης κατά την νύκτα. Και κατά την ημέραν αυτήν οι ουρανοί θα παρέλθουν και θα εξαφανισθούν με απερίγραπτον βοήν και κρότον. Τα δε υλικά στοιχεία, από τα οποία αποτελούνται οι ουρανοί, θα αναφλεγούν και θα διαλυθούν και η γη και τα έργα, που υπάρχουν εις αυτήν, θα κατακαούν.

Λουκ. 21,25 Ως προς δε την δευτέραν παρουσίαν, θα γίνουν πρωτοφανή και καταπληκτικά φαινόμενα στον ήλιον και την σελήνην και τα αστέρια. Εις δε την γην θα καταλάβη τα έθνη μεγάλη στενοχωρία και φόβος και αμηχανία πολλή, καθώς τα τεράστια ορμητικά κύματα της θαλάσσης με θόρυβον πολύν και σάλον θα ορμούν να κατακλύσουν την γην.

Λουκ. 21,26 Οι άνθρωποι θα παραλύουν και θα χάνουν τας αισθήσεις των και θα είναι σαν νεκροί από τον φόβον δι’ αυτά, που θα βλέπουν, και δια τα άλλα μεγάλα κακά, που θα περιμένουν να επιπέσουν εναντίον της οικουμένης. Διότι αι δυνάμεις, που κρατούν την αρμονίαν του σύμπαντος, θα σαλευθούν και θα κλονισθούν.

Ματθ. 24,27 Διότι ούτε εις την έρημον ούτε εις σπίτια θα παρουσιασθή ο Χριστός, αλλά όπως η αστραπή βγαίνει από την ανατολή και αμέσως φαίνεται έως την δύσιν, έτσι αμέσως αισθητή εις όλους θα γίνη και η ένδοξος παρουσία του Υιού του ανθρώπου.

Πραξ. 2,21 Και τότε καθένας, που με πίστιν θα επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θα σωθή.
Ρωμ. 10,13 Αυτό προλέγει και ο προφήτης Ιωήλ• “καθένας που θα επικαλεσθή με πίστιν το όνομα του Κυρίου, θα σωθή”.

Ιωηλ. 2,2 Η ημέρα αυτής είναι σκοτάδι και ζόφος, ημέρα πυκνοσκεπασμένη από σκοτεινά νέφη και ομίχλην. Οπως το γλυκοχάραγμα ξεχύνεται με ταχύτητα εις τα όρη, με την ιδίαν ταχύτητα επέρχονται τα ατελείωτα σμήνη των ακρίδων. Θα ξεχυθή πολύς και ισχυρός πολεμικός λαός. Από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα δεν υπήρξε παρόμοιος με αυτόν και ούτε θα παρουσιασθή εις τας γενεάς των γενεών του μέλλοντος.

Iωηλ. 2,3 Εμπρός από τον πολεμικόν στρατόν προπορεύεται καταστρεπτική φωτιά, οπίσω από αυτόν ακολουθούν φλόγες πυρός. Η χώρα, που εκτείνεται εμπρός από αυτόν, πριν την καταλάβη, είναι ωραία ωσάν παράδεισος τρυφής• οπίσω όμως αυτού μετά την διάβασίν του είναι αφανισμέναι, έρημοι πεδιάδες. Κανείς δεν πρόκειται να σωθή από την επιδρομήν αυτού.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ,nikosxeiladakis.gr

Η επανεμφάνιση της Κιβωτού του Νώε στο Κεντάκι των ΗΠΑ - Βίντεο Η επανεμφάνιση της Κιβωτού του Νώε στο Κεντάκι των ΗΠΑ - Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.