Καρύταινα: Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Ελλάδας

Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσετε και να επισκεφτείτε. Η Καρύταινα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Καρύταινας και είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου αποτελώντας ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή.

Πολλοί μπορεί να την θυμάστε γιατί απεικονιζόταν στη μία πλευρά από το πεντοχίλιαρο, ενώ ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης την είχε χαρακτηρίσει ως «Τολέδο της Ελλάδας».

Το ιστορικό χωριό απέχει 54 χλμ. από την Τρίπολη, 20 χλμ. από τη Μεγαλόπολη και 17 από τη Στεμνίτσακαι βρίσκεται σε υψόμετρο 550 μέτρων.

Το όμορφο χωριό ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που του προσδίδουν τα παραδοσιακά σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Έχει αναγνωριστεί μάλιστα ως παραδοσιακός οικισμός.

Τι θα δείτε

Το κύριο και πιο γνωστό αξιοθέατο της Καρύταινας είναι το κάστρο της το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό. Το μήκος του ξεπερνά τα 110 μέτρα και το πλάτος του τα 40 μέτρα. Τα τείχη του φτάνουν σε ύψος μέχρι τα 7 μέτρα και σε πλάτος μέχρι τα 2. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χρίστηκε τον 13ο αιώνα με εξαίρετες και σπάνιες βυζαντινές αγιογραφίες.

Γνωστή είναι και η Εκκλησία της Παναγιάς στο κάστρο που αποτελεί κτίσμα του και 11ου με 12ο αιώνα. Αν βρεθείτε στην περιοχή μην παραλείψετε να δείτε και να φωτογραφίσετε, κοντά στην Καρύταινα, τα δύο παραδοσιακά γεφύρια, το γεφύρι του Κούκου και το γεφύρι της Καρύταινας.

Η Καρύταινα έχει εντυπωσιακή εικόνα όταν την αντικρίζει ο επισκέπτης από μακριά αλλά και μια φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά οικήματα που σε ταξιδεύει στο χρόνο.

Μπορεί να μην αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό αλλά αξίζει να την οργανώσετε ένα σαββατοκύριακο εκεί για να χαλαρώσετε και να γνωρίσετε την σημαντική ιστορία της.

Τα λιθόκτιστα δρομάκια, τα παλιά πέτρινα σπίτια και τα βυζαντινά εκκλησάκια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού. Εάν είστε πιο δραστήριος τύπος και σας αρέσει η περιπέτεια πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ στον Αλφειό και τον Λούσο.  Αναζητήστε προσεγμένους ξενώνες στην περιοχή για τη διαμονή σας.

Καρύταινα: Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Ελλάδας Καρύταινα: Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Ελλάδας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.