Τα μυστικά ενός αιγυπτιακού τάφου 3600 ετών έφεραν στο «φως» οι αρχαιολόγοι

Τα μυστικά ενός αρχαίου αιγυπτιακού τάφου που ήταν κρυμμένα για χιλιάδες χρόνια έφεραν στο «φως» οι αρχαιολόγοι. Ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα.

Τρεις αρχαίες αιγυπτιακές κρύπτες ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Lund στην Gebel el Silsisla, μια περιοχή 65 χιλιόμετρα βόρεια του Ασουάν. Μέσα στις κρύπτες βρέθηκαν σκελετοί μωρών, ανδρών και γυναικών, κροκόδειλων και άλλων ζώων.

Από τα ευρήματα οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ολόκληρες οικογένειςς είχαν θαφτεί σε λαξευμένους τάφους τους βράχους κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Thutmose ΙΙΙ και Αμενχοτέπ II - περίπου 3.600 χρόνια πριν.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι δίπλα στους ανθρώπινους σκελετούς βρέθηκαν και απολιθώματα από κατσίκες αλλά και ένας σκελετός κροκοδείλου χωρίς το κεφάλι, έξω ακριβώς από τον ταφικό θάλαμο.

Τα νέα αυτά ευρήματα θα βοηθήσουν τους ερευνητές να αποκαλύψουν τη ζωή των ανθρώπων στη συγκεκριμένη περιοχή και να φέρουν στο «φως» άγνωστες πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Τα μυστικά ενός αιγυπτιακού τάφου 3600 ετών έφεραν στο «φως» οι αρχαιολόγοι Τα μυστικά ενός αιγυπτιακού τάφου 3600 ετών έφεραν στο «φως» οι αρχαιολόγοι Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.