Τί δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι!

Η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει τον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων από αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να βρει τι έκανε τους αρχαίους Έλληνες τόσο έξυπνους.

Η διατροφή τους ήταν λιτή με βασικά το λάδι, το σιτάρι και το κρασί και τα βότανα. Όχι το σιτάρι που γνωρίζουμε όμως αλλά το σιτάρι από Ζέα.

Δεν έτρωγαν σιτάρι

Τι το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο, συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έτρωγαν διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου και το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιατί δε γνωρίζαμε τόσα χρόνια για τη Ζέα και ξαφνικά πληροφορούμαστε;

Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά – άγνωστο γιατί στις αρχές του 20ου αιώνα.

Κατανάλωναν πολύ Ιπποφαές

Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε το Ιπποφαές το οποίο περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.

Στις εκστρατείες του, ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει). Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες.

Αναφορές στο Ιπποφαές γίνονται από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας και στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική.

Τι προσφέρει στον οργανισμό

1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.

2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.

3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.

4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.

5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.

6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.

7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος.

8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.

9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

1O. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.

11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση.

Τί δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι! Τί δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Οταν αναφερεσται στο τι δεν ετρωγαν οι αρχαιοι ελληνες θα πρεπει οπωσδηποτε να αναφερεται οτι δεν ετρωγαν πατατες τηγανητες πατατακια γαριδακια σοκοφρετες και ολα αυτα τα απαγορευμενα για την υγεια φαγητα.Οτι δεν επιναν νερο με χλωριο και οτι δεν ανεπνεαν καυσαερια αντι για καθαρο αερα.Οτι δεν ετρωγαν φρουτα ψεκασμενα με χημεικα και χημεικα λιπασματα.Οτι τα κρεατα που τρωγανε δεν ηταν τρελες αγελαδες λιγο πριν τρελαθουν η κρεατα με ορμονες η αντιβιωσεις κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιλογή υπάρχει για να μην τρώμε κρέατα και ψεκασμενα φρουτα κ λαχανικά. Είναι απλό αφαιρούμε το κρέας από τη διατροφή και επιλέγουμε βιολογικά φρουτα και λαχανικά. Τώρα για το περιβάλλον στο χέρι μας είναι αν και ένα χελιδόνι σίγουρα δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη αλλά σίγουρα η συλλογική προσπάθεια μέτρα και ο ένας μπορεί να επηρεάσει τον άλλο. Ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.