Ο «Παρθενώνας των βιβλίων» - Parthenon of Books

Ο «Παρθενώνας των βιβλίων» δεν δεσπόζει στην Ακρόπολη των Αθηνών αλλά στο κέντρο μίας χαρακτηριστικής πόλης της γερμανικής περιφέρειας, το Κάσελ.

Πρόκειται για ένα αντίγραφο, εμπνευσμένο από τον δικό μας Παρθενώνα, που η δημιούργησε η καλλιτέχνης Marta Minujín, για να περάσει το δικό της μήνυμα για την ελευθερία του λόγου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Local Germany, ο «Παρθενώνας των βιβλίων» είναι φτιαγμένος από 100.000 βιβλία τα οποία είτε είχαν απαγορευθεί στο παρελθόν, είτε θεωρούνται ακόμα απαγορευμένα.

Ο ναός πρόκειται για το κεντρικό έκθεμα της documenta 14, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στην γερμανική πόλη και μάλιστα έχει στηθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου το 1933 οι Ναζί έκαψαν βιβλία μαρξιστών και Εβραίων συγγραφέων.

Το έργο έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με τον Παρθενώνα και περιλαμβάνει 170 τίτλους βιβλίων, όπως τους «Σατανικούς Στίχους», τον «Μικρό Πρίγκιπα» και τις «Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ».

Η έκθεση της documenta 14 στο Κάσελ, θα ρίξει αυλαία στις 17 Σεπτεμβρίου.

PARTHENON OF BOOKS

KASSEL, Germany — It looks like the monumental temple standing imposingly at the Acropolis in Athens. But this replica in central Germany is not built with marble, but books that have been or remain banned.

Ο «Παρθενώνας των βιβλίων» - Parthenon of Books Ο «Παρθενώνας των βιβλίων» - Parthenon of Books Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.