Ο «Γρύπας Πολεμιστής» ταξίδεψε στη Στοκχόλμη

Η πρώτη εκτός Ελλάδας παρουσίαση των ευρημάτων από τον τάφο του «Γρύπα Πολεμιστή» -που αποκαλύφθηκε το 2015 στον Άνω Εγκλιανό Χώρας- έγινε την Τετάρτη στη Στοκχόλμη, στο Μεσογειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της σουηδικής πρωτεύουσας, από τους Αμερικανούς αρχαιολόγους Σάρον Στόκερ και Τζακ Ντέιβις.

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Στοκχόλμη, ήταν παρούσα και αντιπροσωπεία του Δήμου Πύλου - Νέστορος, από τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Πετρόπουλο και τους συμβούλους Γιώργο Κόκκινο και Κώστα Τσορώνη, ενώ παρών ήταν επίσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, ο Πύλιος Δημήτρης Καραλής, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Θανάσης Ψαρούλης. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.

Σε δηλώσεις του ο Δ. Καφαντάρης εξέφρασε «βαθιά υπερηφάνεια που κατάγομαι από έναν τόπο με τόσο σημαντική ιστορία, έναν τόπο που η φήμη του ολοένα και εξαπλώνεται», προσθέτοντας ότι “η εξωστρέφεια και η ανάδειξη του δήμου μας ως πολιτιστικού προορισμού είναι προτεραιότητά μας, σε συνδυασμό πάντα με την ανάπτυξη του τουρισμού”. Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον φιλόπατρι Θανάση Ψαρούλη για την πολύτιμη βοήθειά του στο έργο μας».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, στη διάρκεια του περασμένου τριημέρου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της αντιπροσωπείας του δήμου με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη Δημήτρη Τουλούπα, τον ομογενή βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου Σωτήρη Δελλή, τον εμπορικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας, τον διευθυντή του ΕΟΤ σκανδιναβικών χωρών, με τουριστικούς πράκτορες, καθώς και με ομάδα επιχειρηματιών της Στοκχόλμης.

Ο «Γρύπας Πολεμιστής» ταξίδεψε στη Στοκχόλμη Ο «Γρύπας Πολεμιστής» ταξίδεψε στη Στοκχόλμη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.