Αναζητώντας τη χαμένη Ατλαντίδα: Βρέθηκε κάστρο στον πυθμένα λίμνης -Βίντεο

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στο βυθό της λίμνης Βαν στην Τουρκία, φουντώνει πάλι τα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα.

Οι αρχαιολόγοι, ύστερα από έρευνες 10 ετών ανακάλυψαν στο βυθό της λίμνης Βαν, ο οποίος φθάνει μέχρι και σε βάθος 451 μέτρων, ένα κάστρο που χρονολογείται περίπου στο 1.000 π.Χ, την εποχή του Σιδήρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Express.

Το εκπληκτικό είναι ότι το κάστρο φέρεται να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, με τα τείχη του φτάνουν τα τρία, ακόμη και τα τέσσερα μέτρα ύψος!

Στο άκουσμα αυτής της ανακάλυψης δημιουργήθηκαν ξανά εκ νέου σενάρια για ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας, η οποία αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Πλάτωνα το 350 π.Χ., ο οποίος περιέγραψε ένα μυστηριώδες νησί που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε.

Οι δύτες που συμμετείχαν στη δεκαετή έρευνα αναζητούσαν το Τέρας της Λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με εκείνο της Λίμνης Λοχ Νες, όταν βρήκε το κάστρο.

«Είναι ένα θαύμα το ότι βρήκαμε αυτό το υποθαλάσσιο κάστρο. Αρχαιολόγοι θα έρθουν εδώ να εξετάσουν την ιστορία του και να παράσχουν πληροφορίες για αυτό. Εντοπίσαμε τη ακριβή τοποθεσία του κάστρου και το φωτογραφίσαμε, κάνοντας σημαντική πρόοδο στην έρευνά μας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε μία νέα περιοχή για να μελετήσουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί» πρόσθεσε ένας από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

Πηγή: real.gr

Αναζητώντας τη χαμένη Ατλαντίδα: Βρέθηκε κάστρο στον πυθμένα λίμνης -Βίντεο Αναζητώντας τη χαμένη Ατλαντίδα: Βρέθηκε κάστρο στον πυθμένα λίμνης -Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.