Ανακαλύφθηκε σπάνια σιδερένια μάσκα προσώπου Ρωμαίου στρατιώτη ιππικού στην Αδριανούπολη της Τουρκίας

Μια μάσκα προσώπου ιππικού Ρωμαίου στρατιώτη 1.800 ετών ανακαλύφθηκε σε στρατιωτική τοποθεσία του 3ου αιώνα μ.Χ. στην Τουρκία. Αλλά αυτή η τοποθεσία δεν βρίσκεται στην καρδιά της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά σε ένα μακρινό φυλάκιο στη σύγχρονη Τουρκία - την Αδριανούπολη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Karabük της Τουρκίας ανακάλυψαν τη σιδερένια ρωμαϊκή μάσκα προσώπου 1.800 ετών σε ένα οχυρωμένο κτίριο στην αρχαία πόλη Αδριανούπολη, κοντά στην Παφλαγονία στην περιοχή Eskipazar της βόρειας επαρχίας

Karabük της Τουρκίας. Η τοποθεσία επιβεβαιώνει την ύπαρξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην περιοχή και βρίσκεται όχι μακριά από το ανατολικό άκρο της μεγάλης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η πόλη της Αδριανούπολης είναι επίσης γνωστή ως Καισάρεια και Προσειλεμένη και φημίζεται ως γενέτειρα δύο αγίων: του Αλυπίου του Στυλίτη και του Στυλιανού της Παφλαγονίας. Η πόλη ιδρύθηκε ως Αδριανούπολη μετά τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό και άκμασε μεταξύ 1ου και 8ου αιώνα π.Χ. Η ανακάλυψη της σιδερένιας μάσκας του γολγοθά απεικονίζει περαιτέρω την επιρροή των Ρωμαίων σε αυτήν την περιοχή της Τουρκίας στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ.

Μια σιδερένια μάσκα προσώπου (στη φωτογραφία) που θα φορούσε ένα μέλος του ρωμαϊκού ιππικού πριν από περίπου 1.800 χρόνια


Ένα έτος Ρωμαϊκών Αρχαιολογικών Θησαυρών στην Αδριανούπολη

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στην Αδριανούπολη από το 2003 και μέχρι στιγμής έχουν αποκαλύψει 14 μεμονωμένες κατασκευές. Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, οι ανακαλύψεις στην τοποθεσία περιλαμβάνουν «δύο λουτρά, δύο εκκλησίες, ένα θέατρο, βραχώδεις τάφους, μια μνημειακή κόγχη, μια βίλα και την πλατεία» και το κτίριο στο οποίο ανακαλύφθηκε η μάσκα του ρωμαϊκού ιππικού.

Η αρχαία πόλη αναφέρεται συχνά ως «Ζεύγμα της Μαύρης Θάλασσας» μετά τον τεράστιο αριθμό ρωμαϊκών χριστιανικών ψηφιδωτών δαπέδου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gazete Global, πολλά ζώα όπως άλογα, ελέφαντες, πάνθηρες, ελάφια και γρύπες απεικονίζονται εδώ. Και όλα αυτά ανακαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Το εύρημα έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μια οχυρή κατασκευή στην αρχαία πόλη της Αδριανούπολης στην Παφλαγονία (στη φωτογραφία), κοντά στο σύγχρονο Εσκιπαζάρ, στην επαρχία Καραμπούκ


Παρακολούθηση της κληρονομιάς των Ρωμαίων στρατιωτών στην Τουρκία

Τον 2ο αιώνα π.Χ., μετά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η αρχαία Ανατολία αποτελούνταν από πολλά ανεξάρτητα βασίλεια, μερικά από τα οποία είχαν άμεσες σχέσεις με τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Η Κωνσταντινούπολη ( Βυζάντιο ) έγινε μια πόλη-κλειδί στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ο Δρ Çelikbaş εξήγησε ότι η Ρώμη έχτισε αυτή τη στρατιωτική βάση στα πιο απομακρυσμένα ανατολικά όρια της αυτοκρατορίας για να αμυνθεί από τις εισβολές από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος Ersin Çelikbaş του Πανεπιστημίου Karabük είπε στην Gazete Global ότι το κτίριο στο οποίο βρέθηκε η σιδερένια μάσκα ήταν «οχυρωμένο». Αυτό οδήγησε την ομάδα των ερευνητών να υποψιαστεί ότι πιθανότατα επρόκειτο για ρωμαϊκή φρουρά.

Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται σε πηγές αρχαίου κειμένου που αναφέρουν μια στρατιωτική βάση στην Αδριανούπολη. Ο Δρ Çelikbaş πρόσθεσε ότι κατά τις πιο πρόσφατες ανασκαφές η ομάδα βρήκε νέα «σημαντικά δεδομένα» σχετικά με την παρουσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην περιοχή.

Ανακαλύφθηκε σπάνια σιδερένια μάσκα προσώπου Ρωμαίου στρατιώτη ιππικού στην Αδριανούπολη της Τουρκίας Ανακαλύφθηκε σπάνια σιδερένια μάσκα προσώπου Ρωμαίου στρατιώτη ιππικού στην Αδριανούπολη της Τουρκίας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.