Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που σας ταξιδεύουν κατευθείαν στην αρχαία Ελλάδα

Το Ηραίο της Σάμου όπως το είδαν οι παίκτες του βιντεοπαιχνιδιού «Odyssey Assassin's Creed». Εικόνα: https://twitter.com/ArchaicWorlds


Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών χρησιμοποιούν την Αρχαία Ελλάδα ως φόντο σε οπτικά εντυπωσιακές νέες δημιουργίες.

Γι' αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια λίστα που θα σας προσφέρει τα κλασικά όλων των εποχών, καθώς και νεότερες εκδόσεις βιντεοπαιχνιδιών που μπορούν να σας μεταφέρουν πίσω στις μέρες της Αρχαίας Ελλάδας μέσα σε λίγες στιγμές.

Πριν τα αποκαλύψουμε, ωστόσο, πολλοί θα αναρωτιόντουσαν γιατί η Αρχαία Ελλάδα έχει γίνει τόσο δημοφιλής μεταξύ των δημιουργών βιντεοπαιχνιδιών και των παικτών τελευταία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πριν από χιλιάδες χρόνια η Ελλάδα είχε τα πάντα να προσφέρει ως το απόλυτο σκηνικό—από την εκπληκτική φυσική ομορφιά, τη μαγεία και τους ισχυρούς θεούς, μέχρι τα αρχαιολογικά ερείπια (άθικτα στην αρχαιότητα!) και τον πολιτισμό, δεν αποτελεί έκπληξη που ζούμε σε μια εποχή αρχαιοελληνική μανία.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια —παλιά και νέα— που απεικονίζουν τις δόξες της Αρχαίας Ελλάδας:

1. Spartan Wars: Blood And Fire

Αυτό το βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται σε στρατηγική έχει 155.000 κριτικές πέντε αστέρων σε σύνολο 220.000. Πρόκειται για ένα παιχνίδι για κινητά/tablet σε πραγματικό χρόνο, με τη χρήση κινούμενων εικόνων με όμορφη απόδοση, το οποίο σας επιτρέπει να φτιάξετε τη δική σας αρχαία Ελληνική πόλη.

Το "Spartan Wars: Blood and Fire" σάς επιτρέπει επίσης να συγκεντρώσετε τον δικό σας στρατό για να υπερασπιστείτε τη γη σας στην (απίθανη!) περίπτωση "πολέμων διακομιστή εναντίον διακομιστών". Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Tap4Fun Corp. Ltd.

2. Hegemony Gold: Wars Of Ancient Greece

Εικόνα: https://twitter.com/mobyshots


Αυτό το βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο έχει να κάνει με την αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα, τη στρατιωτική εκστρατεία του Φιλίππου Β' της Μακεδονίας, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αυτό το παιχνίδι έχει να κάνει με μάχες και στρατηγική, όλα αυτά τα χαρτογραφείτε πριν ξεκινήσει η πραγματική μάχη. Αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από την Longbow Digital Arts Inc.

3. NyxQuest: Kindred Spirits

Εικόνα: https://twitter.com/AndroidPolice


Αν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να ζήσεις πώς θα ήταν να είσαι ένας μυθικός Έλληνας θεός, σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι, που αναπτύχθηκε από τους Ισπανούς προγραμματιστές Over The Top Games, μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό! Μπορείτε να παίξετε ως δύο πρωταγωνιστές, γνωστοί ως Ίκαρος και Νύξ, στους οποίους δίνονται ειδικές δυνάμεις από τους Έλληνες θεούς Δία και Αίολο, καθώς πηγαίνουν σε περιπέτειες και κατακτούν τη Γη.

4. 0 μ.Χ.

Εικόνα: https://twitter.com/brandsoft_tech


Αναπτύχθηκε από την Wildfire Games, αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά ακριβές σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα του Ελληνικού πολιτισμού από το 500 π.Χ. έως το 1 π.Χ. Υπάρχει ακόμη και ένα ενημερωμένο σενάριο που εστιάζει στο 1 μ.Χ. έως το 500 μ.Χ. Αυτή είναι μια στρατηγική δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, σε πραγματικό χρόνο βιντεοπαιχνίδι που θα σας ταξιδέψει στις καλύτερες και χειρότερες εποχές στην ιστορία του Ελληνικού πολιτισμού!

5. Όχλος

Το παιχνίδι Okhlos. Εικόνα: Στιγμιότυπο από το YouTube.


Αυτό το παιχνίδι αναπτύχθηκε από το στούντιο Coffee Powered Machine με έδρα την Αργεντινή και εκδόθηκε από την Devolver Digital. Έχει επίσης έδρα την αρχαία Ελλάδα και, φυσικά, αυτό σημαίνει ότι ο νόμος της Γης είναι αυτός των μυθικών Ελλήνων θεών!

Το Okhlos είναι ένα γεμάτο δράση παιχνίδι όπου ο παίκτης είναι ένας μελετητής και ξεκινά μια αποστολή να καταστρέψει, στρατολογώντας έναν όχλο θυμωμένων Ελλήνων για να πολεμήσει μαζί τους.

6. Zeus: Master Of Olympus

Εικόνα: https://twitter.com/JohannesEvans


Όταν πρόκειται για μια σειρά παιχνιδιών για την οικοδόμηση πόλεων, αυτή είναι μια από τις καλύτερες που διαθέτουν την Αρχαία Ελλάδα. Εσείς, ως παίκτης, ρίχνεστε στην αρχαία γη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μεγάλης ίντριγκας και περιπέτειας - όπου οι Έλληνες θεοί, η μυθολογία και οι θρύλοι έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία.

Το παιχνίδι παρέχει πολλές επιλογές για τους παίκτες, όπως λειτουργία ιστορίας, λειτουργία αποστολών και λειτουργία sandbox. Αυτό είναι το πέμπτο αυτόνομο παιχνίδι της σειράς από το City Building της Impressions Games.

7. Spartan: Total Warrior

Εικόνα: https://twitter.com/ToddR_


Σας έφερε η Creative Assembly, σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι "hack-and-slash", είστε ένας Σπαρτιάτης πολεμιστής που βρίσκεται υπό την κηδεμονία του Άρη, του Έλληνα θεού του πολέμου! Αυτό το παιχνίδι έχει να κάνει με την υπεράσπιση της αρχαίας Ελλάδας από την εισβολή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

8. Εποχή της Μυθολογίας

Εικόνα: https://twitter.com/wannagate


Αυτό το παιχνίδι διαθέτει σημαντικά στοιχεία από την Ελληνική μυθολογία μαζί με αυτή της αιγυπτιακής και της σκανδιναβικής μυθολογίας. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, που αναπτύχθηκε από την Ensemble Studios, η οποία αργότερα συνέχισε να αναπτύσσει τη δημοφιλή σειρά Age of Empire. Εδώ, θα βρείτε όλα τα κτίρια και τα αστικά τοπία της αρχαίας Ελλάδας.

9. 300: March to Glory

Εικόνα: https://twitter.com/OgreatGames


Οι περισσότεροι σύγχρονοι θεατές γνωρίζουν την εξαιρετικά δημοφιλή πρόσφατη ταινία «300». Ομοίως, στο παιχνίδι «300: March To Glory», παίχτης είναι ο Λεωνίδας, ο ηγεμόνας της Σπάρτης, πριν από την εποχή της περίφημης μάχης των Θερμοπυλών.

Εμπνευσμένο από την ταινία και τα κόμικς που ήταν πολύ δημοφιλή την εποχή της δημιουργίας του, το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Collision Studios και εκδόθηκε από την Warner Bros. Games. Το “300: March to Glory” δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να ξαναγράψει ιστορία…και ποιος δεν θα ήθελε να το κάνει αυτό;

10. God of War

Εικόνα: https://twitter.com/Temimitsu


Το God of War είναι ένα αιματηρό, γεμάτο μάχη παιχνίδι περιπέτειας και στρατηγικής που διαδραματίζεται επίσης στην αρχαία Ελλάδα. Αναπτύχθηκε από τα Studios Santa Monica, περιστρέφεται γύρω από τον Kratos, τον πρωταγωνιστή, ο οποίος συναντά όλους τους πιο γνωστούς Έλληνες θεούς της Ελληνικής μυθολογίας. Τα γραφικά είναι αρκετά λεπτομερή, καθώς ο Kratos ολοκληρώνει τις «αποστολές» του ενώ ταξιδεύει τους παίκτες σε αρχαία τοπία.

11. Odyssey–Assassin's Creed

Εικόνα: https://twitter.com/yiitkocabas


Σε όλο το Assassin's Creed Odyssey, οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από πολιτικά και επιστημονικά θέματα, όπως η δημοκρατία εναντίον της τυραννίας, ο μύθος εναντίον της επιστήμης και η τάξη εναντίον του χάους. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Πελοποννησιακών Πολέμων.

Η Ubisoft Quebec, το στούντιο πίσω από το δημοφιλές συνδικάτο Assassin's Creed, έκανε πραγματικά το επιπλέον μίλι για να διασφαλίσει την αυθεντικότητα της αρχαίας Ελλάδας στο νέο τους παιχνίδι Odyssey απεικονίζοντας την αρχαία Αθήνα ως μια πολύχρωμη, ζωντανή, πολύπλευρη πόλη με πολλές περιοχές για εξερεύνηση.

Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που σας ταξιδεύουν κατευθείαν στην αρχαία Ελλάδα Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που σας ταξιδεύουν κατευθείαν στην αρχαία Ελλάδα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Απριλίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.