Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι βρήκαν μυστικό διάδρομο στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Κατασκευάσθηκε πιθανότατα για τον μετριασμό του βάρους της Πυραμίδας

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, οι οποίοι έφεραν στο φως μυστικό διάδρομο εννέα μέτρων πίσω από την κύρια είσοδο της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η ανακάλυψη του διαδρόμου πίσω από την Μεγάλη Πυραμίδας της Γκίζας, γνωστή και Πυραμίδα του Χέοπα, θα ανοίξει τον δρόμο για νέα ευρήματα.

Η ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Scan Pyramids που πραγματοποιείται από το 2015 και χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, ηλεκτρονικούς σαρωτές και ενδοσκόπια, για την εξερεύνηση του εσωτερικού της Πυραμίδας, του τελευταίου από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται.

Φωτ.: EPA

Ο ημιτελής διάδρομος κατασκευάσθηκε πιθανότατα για τον μετριασμό του βάρους της Πυραμίδας είτε επί των δύο πτερύγων της κύριας εισόδου της που βρίσκεται επτά μέτρα χαμηλότερα είτε επί μυστικής αίθουσας που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, δήλωσε ο Μόσταφα Ουαζίρι, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η Μεγάλη Πυραμίδα κατασκευάσθηκε ως ταφικό μνημείο περί το 2560 π.Χ. κατά την διάρκεια της βασιλείας του Χέοπα. Έχει ύψος 146 μέτρα και ήταν το υψηλότερο μνημείο της ανθρωπότητας μέχρι την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι το 1889.

Φωτ.: Getty Images

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το Αρχαία Ελληνικά στο Facebook και στις Ειδήσεις Google για να μην χάνετε κανένα άρθρο μας!

Πηγή: lifo

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι βρήκαν μυστικό διάδρομο στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας  Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι βρήκαν μυστικό διάδρομο στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.