Γιατί πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Τάκλα Μακάν -Αρχαία Χειρόγραφα «αλλάζουν» την ιστορία

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μέγα Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία, και πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν.

Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη).

Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα!

Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;

Γιατί πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Τάκλα Μακάν -Αρχαία Χειρόγραφα «αλλάζουν» την ιστορία Γιατί πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Τάκλα Μακάν -Αρχαία Χειρόγραφα «αλλάζουν» την ιστορία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με άλλο άρθρο της σελίδας σας, η χρονική διαφορά της περιόδου από την άφιξη του Βάκχου στην Ινδία και Βακτρία, μέχρι την άφιξη του Μ. Αλεξάνδρου στην περιοχή είναι 6042 χρόνια ή 6451χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αληθεια είναι εμείς η αμθρωπη απλά δεν μπορούμε να τα πιστέψουμε λυπαπαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.