Πλάτων: Πίσω από κάθε μύθο κρύβεται η αλήθεια

«ΜΥΘΟΥ ΜΕΝ ΣΧΗΜΑ ΕΧΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΣΤΙ»

Πίσω από κάθε μύθο κρύβεται η αλήθεια, μας λέει ο Πλάτων. Πρέπει επιτέλους να σκύψουμε με προσοχή, ανοιχτό μυαλό και ευλάβεια, στον ανεκτίμητο θησαυρό πληροφοριών και γνώσεων που μας δίνει  η Ιερή Ελληνική Παράδοση δηλαδή η Ελληνική Μυθολογία, αλλά και γενικά όλη η Αρχαιοελληνική Γραμματεία.

Η Μυθολογία είναι το ληξιαρχείο μας. Πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ότι περιέχει ευχάριστα παραμυθάκια, όπως μας την δίδαξαν.

Στα κείμενα της Μυθολογίας μας, βρίσκεται η απώτατη ιστορία μας. Περιγράφονται γεγονότα που έλαβαν χώρα εντός και εκτός πλανήτη (βλέπε Περσέας Ανδρομέδα) σε εποχές που είναι «απαγορευτικές» για την συμβατική ιστορία. Υπάρχουν πολύτιμες επιστημονικές πληροφορίες για την δημιουργία και τον κόσμο, από έναν πολιτισμό που ούτε καν φανταζόμαστε, όπως αυτό το θέμα:

Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ.

Εδώ βλέπουμε την εξήγηση του μύθου του Φαέθωνα από τον ίδιο τον Πλάτωνα, μέσα από το έργο του Τίμαιος, στο 22, c-d. Ακολουθεί η νεοελληνική απόδοση και στην εικόνα το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο. ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΤΙΜΑΙΟΣ 22, c-d

(Απόδοση)
Συνέβησαν και θα συμβούν πολλές και διάφορες καταστροφές στο ανθρώπινο γένος. Οι σημαντικότερες προήλθαν από φωτιές και πλημμύρες, ενώ οι μικρότερες από αμέτρητες άλλες αιτίες. Η παράδοση ότι κάποτε ο Φαέθων, ο γιος του Ήλιου, αφού έζεψε το άρμα του πατέρα του, επειδή δεν κατάφερε να το οδηγήσει στη διαδρομή του πατέρα του, κατέκαψε οτιδήποτε βρισκόταν πάνω στη γη και τελικά σκοτώθηκε από κεραυνό, αναφέρεται σαν απλός μύθος. Η πραγματικότητα όμως είναι η μεταβολή της κίνησης των ουράνιων σωμάτων γύρω από τη γη και η καταστροφή όλων όσων βρίσκονται στην επιφάνεια της από τεράστιες φωτιές ανάμεσα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα….

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΑ

Πλάτων: Πίσω από κάθε μύθο κρύβεται η αλήθεια Πλάτων: Πίσω από κάθε μύθο κρύβεται η αλήθεια Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιουλίου 19, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.