Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης θα αναδημιουργηθεί στην Αυστραλία

Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης θα αναδημιουργηθεί στην Αυστραλία. Δημιουργία: Adam Newman και Kelvin Tsang / NGV


Ο αρχαιοελληνικός Παρθενώνας της Ακρόπολης της Αθήνας θα αναπαραχθεί με έντονα χρώματα στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας της Αυστραλίας.

Ο αναδημιουργημένος Παρθενώνας με την ονομασία «Temple of Boom», το οποίο είναι ένα κοινό έργο των Adam Newman και Kelvin Tsang από το αρχιτεκτονικό γραφείο NWMN της Μελβούρνης, είναι το νικητήριο σχέδιο της ετήσιας επιτροπής NGV Architecture.

Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης στην Αθήνα, θα αναδημιουργηθεί με τη σημερινή του μορφή και θα εκτίθεται στο Grollo Equiset Garden της NGV International από τις 16 Νοεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η γιγάντια αναπαράσταση θα πλημμυρίσει με πολύχρωμα έργα μεγάλης κλίμακας ντόπιων καλλιτεχνών ως ένας τρόπος για να ενθαρρύνει τους κατοίκους της Μελβουρνούς να εκτιμήσουν τόσο την ομορφιά του αρχαίου ερειπίου, παρατηρώντας το υπό ένα εντελώς νέο φως, όσο και την επίδραση του χρόνου σε όλη την αρχιτεκτονική.

Ο ιστότοπος εκδηλώσεων NGV περιέγραψε τον «Temple of Boom» ως «μια αντανάκλαση των αργών αλλά ασταμάτητων διαδικασιών αλλαγής που μεταμορφώνουν όλα τα πολιτιστικά, γεωλογικά και οικολογικά συστήματα».

Οι αρχιτέκτονες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τον εθνικό διαγωνισμό ως ευκαιρία για τη δημιουργία μιας προσωρινής δομής για τον Grollo Equiset Garden της γκαλερί.

Παρθενώνας η πιο διάσημη κλασική αρχιτεκτονική

Όντας η πιο εμβληματική αναπαράσταση της Ελλάδας, ο Παρθενώνας της Ακρόπολης των Αθηνών είναι επίσης ένα σημαντικό δυτικό σύμβολο της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο Tony Ellwood AM, διευθυντής του NGV είπε σε μια δήλωση: «Ένα από τα πιο διάσημα δείγματα κλασικής αρχιτεκτονικής, ο Παρθενώνας στην Αθήνα θεωρείται συχνά ως ισχυρό σύμβολο της δυτικής τέχνης και πολιτισμού».

Παίρνοντας το όνομά του από τις δονήσεις της μουσικής, «αυτό το έργο που προκαλεί σκέψη μας καλεί να σκεφτούμε πώς δημιουργούμε και εμποτίζουμε την αρχιτεκτονική με νόημα, καθώς και πώς αυτό το νόημα μπορεί να μετατοπιστεί σε χρονικές περιόδους και πολιτισμούς».

Ο Παρθενώνας, Αθήνα το 1978. CR: Steve Swayne – CC BY 2.0


Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης των Αθηνών

Ο Παρθενώνας είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίσματα στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Στέκεται με μεγαλοπρέπεια στον λόφο της Ακρόπολης στην Αθήνα, εδώ και 2.500 χρόνια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ευρηματικότητα της κατασκευής του Παρθενώνα του επέτρεψε να επιβιώσει ως εκ θαύματος από τη φθορά του χρόνου, της φύσης και της ανθρωπότητας.

Η κατασκευή του Παρθενώνα ξεκίνησε επί Περικλή και χρειάστηκε περίπου πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη με τη βοήθεια του μεγάλου γλύπτη Φειδία. Χτίστηκε για να τιμήσει την Αθηνά, τη θεά της σοφίας, η οποία πιστεύεται ότι έσωσε την πόλη κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Ολοκληρώθηκε το 438, αν και οι εργασίες για τη διακόσμηση συνεχίστηκαν μέχρι το 432.

Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης θα αναδημιουργηθεί στην Αυστραλία Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης θα αναδημιουργηθεί στην Αυστραλία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Αυγούστου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.