Ο ναός του Ηφαίστου στην Αγγλία!

Πιστό αντίγραφο έχει κατασκευαστεί στο Σάντερλαντ!

Το μνημείο Πένσο (Penshaw) δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου στο Ντάραμ έχει ζωή δύο αιώνων και είναι αντιγραφή του ναού του Ηφαίστου στην Αθήνα.

Χτίστηκε το 1844 προς τιμή του πρώτου κόμη της περιοχής, Τζον Λάμπτον (John Lambton).

Το δωρικό τετράστυλο μνημείο είναι μήκους 30 μέτρων, πλάτους 16 μέτρων και ύψους 20 μέτρων. Οι στήλες του έχουν διάμετρο 2 μέτρων.

Με μια εσωτερική σπειρωειδή σκάλα οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην κορυφή του για να θαυμάσουν τη θέα.

Ωστόσο, το μνημείο αυτό έχει στιγματιστεί από ένα δυστύχημα με θύμα 15χρονο παιδί, που σκοτώθηκε πέφτοντας από την κορυφή του, το 1920.

Η σκάλα έκλεισε για να μην υπάρξουν και άλλα θύματα, μέχρι το 1960, όταν κάποιοι έσπασαν τις κλειδαριές που εμπόδιζαν την πρόσβαση.

Η σκάλα άνοιγε και έκλεινε, μέχρι που το National Trust, το οποίο συντηρεί τώρα το μνημείο, ξανάνοιξε τη σκάλα επίσημα το 2011 στους επισκέπτες, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε καθορισμένες ημέρες.

Το μνημείο Penshaw βρίσκεται σε λόφο 135 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ένα ευχάριστο ορόσημο για όλους τους κατοίκους του Σάντερλαντ, ενώ είναι και το σήμα της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο ναός του Ηφαίστου στην Αγγλία! Ο ναός του Ηφαίστου στην Αγγλία! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.