Ο τάφος του Αμύντα - Ένας αρχαίος Ελληνικός τάφος λαξευμένος σε βράχο στην αρχαία Τελμησσό, στη Λυκία [Βίντεο]

Ο τάφος του Αμύντα, γνωστός και ως τάφος Φετιγιέ, είναι ένας αρχαίος Ελληνικός τάφος λαξευμένος σε βράχο στην αρχαία Τελμησσό, στη Λυκία, που ήταν εκείνη την εποχή σατραπεία της Αχαιμενιδικής Αυτοκρατορίας.

Βρίσκεται στην περιοχή Fethiye στην επαρχία Muğla, που βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου της Τουρκίας.

Το σύγχρονο Φετιγιέ βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Ελληνικής πόλης της Τελμησσού, με τον Τύμβο του Αμύντα να βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης στην πλαγιά του βουνού, στη βάση του.

Ο εντυπωσιακός τάφος 🏛️ χτίστηκε το 350 π.Χ. και πήρε το όνομά του από την Ελληνική επιγραφή στο πλάι του που γράφει «Αμύντας, γιος του Ερμαγίου».

Ο τάφος χτίστηκε από τους Λύκιους, τους ανθρώπους που ζούσαν σε αυτή τη σατραπεία της Περσικής Αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή. Οι Λύκιοι ήταν μια σφιχτά δεμένη συνομοσπονδία ανεξάρτητων πόλεων-κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Τελμησσού.

Ο τάφος του Αμύντα - Ένας αρχαίος Ελληνικός τάφος λαξευμένος σε βράχο στην αρχαία Τελμησσό, στη Λυκία [Βίντεο] Ο τάφος του Αμύντα - Ένας αρχαίος Ελληνικός τάφος λαξευμένος σε βράχο στην αρχαία Τελμησσό, στη Λυκία [Βίντεο] Reviewed by Αναστάσιος on Σάββατο, Απριλίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.