Όρμος λουτρών της Κλεοπάτρας - Βίντεο

Όρμος λουτρών της Κλεοπάτρας - Cleopatra's Bath Cove

Το Cleopatra's Bath Bay, που βρίσκεται στο Muğla Göcek στην Τουρκία, είναι ένας από τους πολύ όμορφους όρμους με ιστορικά ερείπια από τη Λυκιακή περίοδο. Υπολείμματα ιστορικών λουτρών βρίσκονται κάτω από τα νερά του κόλπου.

Ο όρμος πήρε το όνομά του από αυτό το λουτρό, το οποίο λέγεται ότι έχτισε η Κλεοπάτρα. Πιστεύεται ότι τα ερείπια στον κόλπο ήταν τα αρχαία λουτρά που έδωσε ο Μάρκος Αντώνιος στη βασίλισσα Κλεοπάτρα. Εκτός από τα ερείπια του λουτρού, υπάρχουν και τα ερείπια ενός βυζαντινού μοναστηριού στον κόλπο. Σύμφωνα με μια άλλη φήμη, το λουτρό, που λέγεται ότι χτίστηκε ως «θαλάσσιο λουτρό» από τον βασιλιά της παραπάνω πόλης, δεν έχει καμία σχέση με την Κλεόπτρα. Ονομάστηκε Κόλπος της Κλεοπάτρας λόγω της ομορφιάς του.

Στο δυτικό τμήμα του κόλπου, στους ορεινούς σχηματισμούς, διακρίνεται η λεγόμενη σιλουέτα της Κλεοπάτρας, σαν να επιβεβαιώνει το μύθο.

Οι καφέ τόνοι της ιστορίας, το πράσινο και το μπλε της φύσης συντίθενται τόσο όμορφα στον κόλπο της Κλεοπάτρας.. Μετά από ένα ωραίο διάλειμμα για κολύμπι στη θάλασσα, μπορείτε να βγείτε προσεκτικά στη στεριά και να κάνετε έναν σύντομο περίπατο στη φύση στα μονοπάτια ανάμεσα σε ελιές και πεύκα για να φτάσετε στην αρχαία πόλη των Λυδών.

Η πρόσβαση στον κόλπο των λουτρών της Κλεοπάτρας γίνεται δια θαλάσσης από το Göcek ή το Fethiye.

Όρμος λουτρών της Κλεοπάτρας - Βίντεο Όρμος λουτρών της Κλεοπάτρας - Βίντεο Reviewed by Αναστάσιος on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.