Αναπαράσταση: Έτσι ήταν ο τάφος της Αμφίπολης στην αρχαιότητα

Την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου στο λόφο Κάστα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο αναπαράστασης του τύμβου όπως ήταν στην αρχαιότητα. Φαίνεται ξεκάθαρα όλη η διαδρομή μέχρι τον τάφο από την είσοδο, στις σφίγγες έως τις Καρυάτιδες.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Κάστα από τη ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας.

Σήμερα, παρουσιάζεται η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες. Οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης τους συνεχίζονται.

Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα.

Αναπαράσταση: Έτσι ήταν ο τάφος της Αμφίπολης στην αρχαιότητα Αναπαράσταση: Έτσι ήταν ο τάφος της Αμφίπολης στην αρχαιότητα Reviewed by Αναστάσιος on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.