Μια αρχαία Ελληνίδα θεά αναδύεται από τη λάσπη του Ασουάν

Αίγυπτος: Στο φως ήρθε άγαλμα αφιερωμένο στη θεά Αρτέμιδα

Τέσσερα ασύλητα ταφικά μνημεία που αποτελούν τμήμα ευρύτερου κοιμητηρίου καθώς και ένα ακέφαλο άγαλμα, πιθανότατα της Θεάς Αρτέμιδος, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας, τα νέα ευρήματα, που εντοπίστηκαν  σε διαφορετικές περιοχές, νότια της πόλης Ασουάν, ρίχνουν φως σε διαφορετικές περιόδους της αιγυπτιακής ιστορίας.

Τα ταφικά μνημεία ήταν προορισμένα για ενταφιασμό μικρών παιδιών και έχουν ηλικία 3.500 ετών. Περιλαμβάνουν ξύλινα φέρετρα  και κτερισματική επίπλωση.

Δεύτερη αρχαιολογική αποστολή, έφερε στο φως ένα ακέφαλο άγαλμα από ασβεστόλιθο που χρονολογείται στην ελληνορωμαϊκή περίοδο. Από το άγαλμα λείπουν, επίσης, τα πόδια και το δεξί χέρι.

Ωστόσο, οι επιστήμονες, βασιζόμενοι στην ενδυμασία της αναπαριστάμενης γυναίκας, κρίνουν πως πρόκειται για άγαλμα αφιερωμένο στη Θεά Αρτέμιδα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μια αρχαία Ελληνίδα θεά αναδύεται από τη λάσπη του Ασουάν Μια αρχαία Ελληνίδα θεά αναδύεται από τη λάσπη του Ασουάν Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.