Υψώνονται ξανά οι πύργοι στην αρχαία Πέργη

Κάτι από την παλιά της αίγλη θα αποκτήσει η αρχαία πόλη της Πέργης, που βρίσκεται στην περιοχή της Αττάλειας, καθώς δύο πύργοι της αναστηλώθηκαν και υψώθηκαν και πάλι.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τους αυθεντικούς λίθους και αναστύλωσαν και πάλι τους δύο πύργους.

Η Πέργη ήταν μια από τις ωραιότερες πόλεις της Μικράς Ασίας, με πολλά ελληνιστικά και ρωμαϊκά κτήρια, ναούς, θέατρο και στάδιο.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα της πόλης είχαν ανασκαφεί από το 1946 και στο μουσείο της Αττάλειας φιλοξενείται μια από τις πιο πλούσιες συλλογές ρωμαϊκών γλυπτών. Εδώ και επτά χρόνια η αρχαιολογική ομάδα δουλεύει με τους δύο πύργους και έχουν καταχωρηθεί σχεδόν 2.000 λίθοι.

Ο υπεύθυνος της αναστήλωσης Τζεμίλ Καραμπαϊράμ σε δηλώσεις του για την πορεία των εργασιών επισήμανε: «Κάθε λίθος έχει αριθμηθεί. Κάνουμε καταχωρήσεις για το ποιος λίθος ανήκει στον κάθε πύργο, καθώς κάποια κομμάτια βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία. Σκανάραμε τρισδιάστατα τους λίθους. Οι πύργοι θα υψωθούν ξανά με τα αυθεντικά τους υλικά». Όταν ολοκληρωθεί το έργο, πρόσθεσε, οι πύργοι θα βρεθούν και πάλι στην ακμή τους. Το σημείο που βρίσκονταν οι πύργοι προστατεύεται κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες επιβλέπονται από τον αρχιτέκτονα Σααντέτ Σάρι.

Πηγή: PontosNews

Υψώνονται ξανά οι πύργοι στην αρχαία Πέργη Υψώνονται ξανά οι πύργοι στην αρχαία Πέργη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.