Ο Ιντιάνα Τζόουνς αναζητά τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων βρίσκεται στο επίκεντρο της πέμπτης δόσης του Ιντιάνα Τζόουνς, καθώς ο Χάρισον Φορντ αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο για να ανακτήσει μέρος αυτού που πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ο πρώτος υπολογιστής της ανθρωπότητας.

Δημιουργήθηκε από τον αρχαίο Έλληνα επιστήμονα Αρχιμήδη τον 3ο αιώνα π.Χ., είναι ένας απίστευτα περίπλοκος μηχανισμός, ο οποίος αποτελείται από ένα δίκτυο γραναζιών που υπολόγιζαν και έδειχναν την κίνηση των άστρων μέσω του ουρανού.

Το «Indiana Jones and the Dial of Destiny» ξεκινά γυρίζοντας το κοινό πίσω στο χρόνο στο 1944, όταν ο ήρωας προσπαθεί να σώσει μέρος του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τα χέρια ενός τρελού Ναζί επιστήμονα που υποδύεται ο Mads Mikkelsen.

25 χρόνια αργότερα, το 1969, ο Τζόουνς είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στρατολογήσει πρώην Ναζί για να βοηθήσει να νικήσει τη Σοβιετική Ένωση στον διαγωνισμό για να φτάσει στο διάστημα. Η βαφτιστήρα του Helena Shaw, κόρη του συμμάχου του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Basil Shaw, τον συνοδεύει στο ταξίδι του για τον Μηχανισμό.

Εν τω μεταξύ, ο Voller, τώρα μέλος της NASA και πρώην Ναζί που ασχολείται με το πρόγραμμα προσγείωσης σε φεγγάρι, επιθυμεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος όπως εκείνος κρίνει κατάλληλο.

Το Dial of Destiny είναι η πρώτη και μοναδική ταινία της σειράς που δεν έχει σκηνοθετηθεί από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ούτε με ιστορία γραμμένη από τον Τζορτζ Λούκας, με τους Σπίλμπεργκ και Λούκας να υπηρετούν ως εκτελεστικοί παραγωγοί.

Είναι επίσης η πρώτη και μοναδική ταινία της σειράς που δεν διανέμεται από την Paramount, καθώς η Disney απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για μελλοντικά σίκουελ.

Τι ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων που προσπαθεί να ανακτήσει ο Ιντιάνα Τζόουνς;

Η ημέρα που ανακαλύφθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων το 1901 γιορτάζεται σε όλο τον επιστημονικό κόσμο.

Ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα αρχαίο ναυάγιο από Έλληνες σφουγγαράδες στις 17 Μαΐου 1901. Μετά από πολυάριθμες μελέτες, εκτιμήθηκε ότι κατασκευάστηκε μεταξύ 150 π.Χ. και 100 π.Χ. Μια μεταγενέστερη μελέτη το τοποθέτησε στο 205 π.Χ., μόλις επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Αρχιμήδη.

Το ασυνήθιστο αντικείμενο που προβληματίζει ιστορικούς και επιστήμονες από τότε είχε χωριστεί σε 82 θραύσματα, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους ερευνητές να το ανασυνθέσουν.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ένα πολύ ακριβές ημερολόγιο. Επιπλέον, ήταν μια μηχανή πρόβλεψης. Προέβλεψε τις εκλείψεις του θεού Ήλιου και της Σελήνης και χαρτογράφησε τις κινήσεις και τις θέσεις των πλανητών, των μεγάλων άστρων και των αστερισμών.

Η πρόβλεψη των εκλείψεων του Ήλιου και της Σελήνης ήταν τρομερά σημαντική. Αυτά τα δύο αστέρια, όπως όλα τα άλλα αστέρια, ήταν θεοί για τους Έλληνες. Το να βλέπεις τον Ήλιο ή τη Σελήνη να εξαφανίζονται από τον ουρανό ήταν κάτι παραπάνω από τρομακτικό.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς αναζητά τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων Ο Ιντιάνα Τζόουνς αναζητά τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων Reviewed by Αναστάσιος on Δευτέρα, Μαΐου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.