Ποια μυστική πανάρχαια επίκληση λέμε εν αγνοία μας όταν λέμε την αλφάβητο

Η Ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας.

Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια "αφανή αρμονία".

Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα "Θεολογούμενα της αριθμητικής" ("Περί δεκάδος" 64-15,20): "Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης 'εν' (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55".

Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτουτονισμένα ως σύμβολα αριθμών (π.χ. α΄=1, β΄=2 κ.ο.κ.). Όπως είδαμε προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχηματίζοντας τους "λεξαρίθμους".

Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.

Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το Ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή!

Έχουμε, λοιπόν:

"Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!"

Η μετάφραση έχει ως εξής:

"Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη! Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!"

Τη μυστική αυτή επίκληση μαθαίνουμε να κάνουμε όλοι ασυνείδητα από την ώρα που μαθαίνουμε το Ελληνικό αλφάβητο!

Επίσης έρευνες δείξανε πως οι μελέτη της αρχαιοελληνικής γλώσσας, διευρύνει τον νου!

Δεν είναι τυχαίο, που σε έρευνα Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, διαπιστώσανε πως για να επικοινωνήσουν δύο υπολογιστές μεταξύ τους και να έχουν μία λογική συζήτηση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν την αρχαία Ελληνική γλώσσα και μόνο!

Τελευταία καταμέτρηση μάλιστα έδειξε πως η Ελληνική γλώσσα συν της αρχαιοελληνικής, περιέχει πάνω από 6.000.000(!) λέξεις και πολλές που ακόμα δεν γνωρίζουμε ενώ π.χ. η Αγγλική φτάνει μόλις τις 40000.

Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η Ελληνική γλώσσα; Πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε και σίγουρα ακόμα περισσότερα από όσα μπορεί να χωρέσουν στις σελίδες ενός αφιερώματος.

Ποια μυστική πανάρχαια επίκληση λέμε εν αγνοία μας όταν λέμε την αλφάβητο Ποια μυστική πανάρχαια επίκληση λέμε εν αγνοία μας όταν λέμε την αλφάβητο Reviewed by Αναστάσιος on Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014 Rating: 5

3 σχόλια:

  1. Το κακό είναι ότι τα ΜΜΕ επιβάλουν τα αγγλικά θέλοντας και μη. Αυτή η περιφρόνηση για την γλώσσα μας είναι αδιανόητη. Και στην τελική γιατί να μαθαίνουμε εμείς ξένες γλώσσες και να μην φροντίζουν οι "βάρβαροι" να μάθουν ελληνικά; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελουν δεν θελουν, η αγγλικη γλωσσα ακολουθει την Ελληνικη.

      Διαγραφή
  2. ...αυτό που μου κάνει εντύπωση κ με χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι πως μετά από σχεδόν 15 χρόνια (!) βρίσκω σε διάφορες σελίδες, αυτήν την ερμηνεία του αλφαβήτου ..που είχα πρωτο-μεταφέρει από σημειώσεις μου, στο φόρουμ esoterica, με σκοπό να μάθω το όνομα του μελετητή που έκανε αυτή τη μετάφραση ( το πρωτότυπο ήταν σε κάποιο παλαιό τεύχος θαρρώ Ανιχνεύσεις πριν γίνει ΑΒΑΤΟΝ ...δηλ. τευχος δεκαετίας... '90), αλλά κ για να εξυμνήσω με τη σειρά μου, την ομορφιά του ελληνικού αλφαβήτου .. - πάραυτα η απορία μου είναι αναπάντητη ακόμα .. ---Αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα είναι πως οι άνθρωποι μεταφέρουν έναν "ιο" τόσο στις μεταφράσεις υποτίτλων όσο κ στα κοινωνικά δίκτυα αλλά κ σε σοβαρά άρθρα του ιστού.. ο ιός αυτός σχεδον εγκαταστάθηκε κ οι περισσότεροι πλέον γράφουν αλόγιστα προφανώς το γ' ενικό με κατάληξη σε -ε αντί του ορθού -αι κ το β' πληθ. με -αι αντί του ορθού -ε --- προσπαθώ να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης όσων χρησιμοποιούν αυτά τα λάθη στη γραφή τους .. ιδίως όταν το παρατηρώ σε κείμενα που δν έχουν ορθογραφικά λάθη... --το θεωρώ τραγικό όσο κ την υπεραπλούστευση της γλώσσας με τη χρήση της αλλόκοτης γκρίκλις... --τώρα στο θέμα της αγγλικής που αναφέρθηκε :είναι μια απλή γλώσσα εμπορική κατα κάποιο τρόπο κ είναι σημαντικό να την γνωρίζουμε --η επιλογή της ως κοινή γνώσσα είχε να κάνει με την ιδιοσυγκρασία της κ όχι με τη σπουδαιότητα της.. όποιος θέλει να γίνει έλληνας μπορεί να μελετήσει την ελληνική γλώσσα κ φιλοσοφία... να συμπεράνω πως οι κάτοικοι της Ελλάδος στερούνται αυτής της διάθεσης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.