Το μυστικό εργαστήριο του Λούβρου!

Σε μια τεράστια αποθήκη στην άκρη του Παρισιού, τεχνίτες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο σε μια «παράνομη» επιχείρηση που τους έχει ανατεθεί από το Λούβρο.

Να αναδημιουργήσουν τα πιο θρυλικά γλυπτά, αλλά και ιστορικές εκτυπώσεις για διάφορους πελάτες παγκοσμίως.

Και χωρίς να το γνωρίζουν οι περισσότεροι, οι πόρτες του είναι ανοικτές σε όσους είναι αρκετά περίεργοι για να τις χτυπήσουν.

Εκεί, μπορεί να δει κανείς την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, το Άγαλμα της Ελευθερίας και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Το «L’Atelier de moulage de la Réunion des musées nationaux – Grand Palais», όπως είναι το πλήρες όνομα του εργαστηρίου, ξεκίνησε πριν από δύο αιώνες μέσα στο Λούβρο και για λόγους ασφαλείας, καθώς απειλήθηκε από πυρκαγιά, μετεγκαταστάθηκε αρκετά πιο μακριά.

Σήμερα, τα έργα της ομάδας των κατασκευαστών προορίζονται για πελάτες που μπορεί να είναι ιδιώτες, επισκέπτες του Λούβρου που θέλουν αναμνηστικά, ακόμα και κινηματογραφικές εταιρείες για ταινίες τους.

Εκτός από αγάλματα κάθε διαστάσεων, ανακατασκευάζονται απαρχαιωμένες εκτυπώσεις, χάρτες του Παρισιού, και άλλες χαλκογραφίες.

Πηγή: Messy Nessy /

Το μυστικό εργαστήριο του Λούβρου! Το μυστικό εργαστήριο του Λούβρου! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.