Τέσσερα χρόνια λειτουργίας κλείνει το Μουσείο της Ακρόπολης

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με μειωμένη είσοδο καθώς γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του.

Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα κοστίζει τρία ευρώ ενώ τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριο του.

Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί με τους αρχαιολόγους-φροντιστές κρυφές ιστορίες των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου, με τη βοήθεια τρισδιάστατων παρουσιάσεων σε ειδικές οθόνες που θα τοποθετηθούν στην αίθουσα του Παρθενώνα.

Το ίδιο βράδυ, στις 9, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα.

Παράλληλα, το μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.

iefimerida

Τέσσερα χρόνια λειτουργίας κλείνει το Μουσείο της Ακρόπολης Τέσσερα χρόνια λειτουργίας κλείνει το Μουσείο της Ακρόπολης Reviewed by Αναστάσιος on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.