25 αρχαίες Ελληνικές πόλεις που δεν υπάρχουν πλέον ή δεν είναι πλέον Ελληνικές

Κοιτάζοντας σήμερα τον παγκόσμιο χάρτη δεν θα πίστευε καν ότι η Ελλάδα, η οποία δεν είναι παρά μια μικρή χώρα, σήμερα γνωστή ως όμορφος τουριστικός προορισμός στη νότια Ευρώπη, κυριάρχησε κάποτε και αποίκισε τα περισσότερα μέρη του τότε γνωστού κόσμου.

Για όσους αγαπούν την ιστορία όμως, η Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα σημαντικότερα και ισχυρότερα έθνη όλων των εποχών με εκπληκτικές συνεισφορές στον ανθρώπινο πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένης της φιλοσοφίας, των διάφορων επιστημών, της αρχιτεκτονικής, των Ολυμπιακών Αγώνων και της δημοκρατίας.

Ο πολιτισμός και το πνεύμα της Ελλάδας είχε κάποτε κατακτήσει σημαντικά τμήματα της σύγχρονης Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής μέσω των αυτοκρατοριών και των αποικιών που οικοδομούσαν διάφορες ελληνικές πόλεις-κράτη, κυρίως Αθήνα, Μίλητος, Ιωνία, Κνωσσός, Κόρινθος και το βασίλειο της Μακεδονίας (να μην συγχέεται με την πρόσφατα σχηματισμένη σλαβική χώρα στα Βαλκάνια).

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τις 25 αρχαίες Ελληνικές πόλεις που δεν υπάρχουν πλέον ή δεν είναι πλέον Ελληνικές.

© Αρχαία Ελληνικά

25 αρχαίες Ελληνικές πόλεις που δεν υπάρχουν πλέον ή δεν είναι πλέον Ελληνικές 25 αρχαίες Ελληνικές πόλεις που δεν υπάρχουν πλέον ή δεν είναι πλέον Ελληνικές Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.