Άγαλμα του Ηρακλή εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στην Ιταλία

Εργάτες που επισκεύαζαν σωλήνες της αποχέτευσης σε πάρκο στη Ρώμη εντόπισαν μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή από τα ρωμαϊκά χρόνια.

Το έργο, που χρονολογείται στα αυτοκρατορικά χρόνια (27 π.Χ. - 476 μ.Χ.) βρέθηκε κοντά στο δεύτερο μίλι της Αππίας Οδού, του δρόμου που συνέδεε τη Ρώμη με το λιμάνι στο Βρινδήσιο, το σημερινό Μπρίντεζι.

Ήταν μεγάλη έκπληξη ο εντοπισμός αυτού του έργου για τους αρχαιολόγους, οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να το ταυτίσουν χάρη στο ρόπαλο και τη λεοντή στο κεφάλι.

Το πάρκο Appia Antica ανακοίνωσε στο Facebook ότι η περιοχή «μας επιφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη: ένα μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος, το οποίο, λόγω της παρουσίας του ρόπαλου και του λιονταριού που καλύπτει το κεφάλι του, μπορούμε σίγουρα να το αναγνωρίσουμε ως φιγούρα που αναπαριστά τον Ηρακλή».

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής ορισμένων σωλήνων αποχέτευσης, που είχαν σπάσει. Οι ανασκαφές έφτασαν σε βάθος 20 μέτρων και, όπως συμβαίνει συχνά στη Ρώμη, πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία αρχαιολόγων.

Τον περασμένο Νοέμβριο ανακαλύφθηκε σε ένα δίκτυο λουτρών που έχτισαν οι Ετρούσκοι στην Τοσκάνη. Ένας «εξαιρετικός» θησαυρός χάλκινων αγαλμάτων, τα οποία διατηρήθηκαν για χιλιάδες χρόνια από τη λάσπη.

Τα 24 εν μέρει βυθισμένα αγάλματα, τα οποία χρονολογούνται πριν από 2.300 χρόνια και έχουν χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο εύρημα του είδους τους εδώ και 50 χρόνια, περιλαμβάνουν μια κοιμισμένη έφηβη που βρίσκεται δίπλα στη θεά Υγεία, η οποία έχει ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το χέρι της.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Άγαλμα του Ηρακλή εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στην Ιταλία Άγαλμα του Ηρακλή εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στην Ιταλία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.