Ανασκαφή στη Θουρία: Αποκαλύφθηκε μεγάλο μέρος του αρχαίου θεάτρου

Μεγάλο μέρος του κοίλου του αρχαίου θεάτρου αποκαλύφθηκε στην Αρχαία Θουρία, στο φετινό ανασκαφικό πρόγραμμα, ύστερα από δύο μήνες κοπιώδους εργασίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υπό τη διεύθυνση της δρος Ξένης Αραπογιάννη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την κ. Αραπογιάννη, διευθύντρια των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας, “το θέαμα είναι συγκλονιστικό, δεδομένου ότι παρέχεται πλέον ολοκληρωμένη η εικόνα ενός μεγάλου αρχαίου θεάτρου, καθώς και το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη το μνημείο κατά τους μεταγενέστερους χρόνους. Επίσης, αποκαλύφθηκε σε όλο του το μήκος και το ύψος, το νότιο ανάλημμα του θεάτρου που εντυπωσιάζει με την εξαιρετική τοιχοδομία του”.

Η κ. Αραπογιάννη εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους συνεργάτες της, επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, καθώς και στους χορηγούς των ανασκαφών: κυρίως το “Ίδρυμα Γ. και Β. Καρέλια”, το “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και τον Δήμο Καλαμάτας για την οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο της συναφθείσας προγραμματικής σύμβασης.

Ευχαριστίες εκφράζονται, επίσης, προς την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα της οποίας γίνονται οι ανασκαφές της Θουρίας, καθώς και το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για τη συνεργασία τους.

Πηγή: Ελευθερία Online

Ανασκαφή στη Θουρία: Αποκαλύφθηκε μεγάλο μέρος του αρχαίου θεάτρου Ανασκαφή στη Θουρία: Αποκαλύφθηκε μεγάλο μέρος του αρχαίου θεάτρου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Οκτωβρίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.