Ακούστε τη φωνή του Graham Bell για πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια

Ο Alexander Graham Bell – Ο εφευρέτης του τηλεφώνου – μπορεί να έχει πεθάνει εδώ και 90 χρόνια αλλά μπορείτε να ακούσετε την φωνή του σήμερα.

Ερευνητές του κέντρου Smithsonians ανέκτησαν την φωνή του Graham Bell από έναν ιστορικό δίσκο χρησιμοποιώντας οπτική τεχνολογία. Ο ήχος ανακτήθηκε από έναν κέρινο δίσκο που χρονολογείται πίσω στο 1885, στις 15 Απριλίου.

Ο Bell ήταν ο πρωτοπόρος και του αποδίδεται η ανακάλυψη του πρώτου τηλεφώνου καθώς και η πραγματοποίηση της πρώτης τηλεφωνικής κλήσης στην ιστορία, το 1876. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό να ακούμε την φωνή του έναν αιώνα μετά, λαμβάνοντας υπόψιν την ιστορική βαρύτητα που αυτή έχει.

Η τεχνολογία μπορεί να μην είχε πάρει ποτέ την τροπή που πήρε, φέρνοντάς μας μοντέρνα gadgets όπως το iPhone5 και το Galaxy 4, αν δεν υπήρχαν οι ανακαλύψεις του Bell πίσω στον 19ο αιώνα..

Μπορείτε να ακούσετε την φωνή του εδώ (χρειάζεται Quicktime).

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ακούστε τη φωνή του Graham Bell για πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια Ακούστε τη φωνή του Graham Bell για πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια Reviewed by Αναστάσιος on Σάββατο, Απριλίου 27, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.