Έκρυψαν τα γυμνά αρχαία Ελληνικά αγάλματα σε έκθεση στο Κατάρ!

Παραλίγο να τους βάλουν μπούργκα

Ο πολιτισμός της Μέσης Ανατολής και ο ελληνικός είναι δύο από τους αρχαιότερους και έχουν προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα. Όμως η συντηρητική Ανατολή του 2013 δεν άντεξε την γύμνια των αρχαίων Ελληνικών αγαλμάτων!

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν – Παρόν», που βρίσκεται στο Κατάρ, έψαχνε να βρει μάταια δύο αγάλματα, τον Κούρο του Πτώου και τον νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα.

Αυτό όμως που είχε συμβεί, δεν μπορούσε να το φανταστεί: Για να μη δουν οι γυναίκες στο Κατάρ τα γεννητικά όργανα των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων, οι υπεύθυνοι θέλησαν με κάποιο τρόπο να τα κρύψουν.

Στη αρχή σκέφτηκαν να ρίξουν κάτι σαν μπούργκα από πάνω, αλλά η ιδέα απερρίφθη. Αυτό που τελικά έγινε ήταν να κρύψουν τα αγάλματα, πίσω από ένα παραβάν! Τόσο πολύ μάλλον προσέβαλαν τα «χρηστά ήθη» της χώρας τα Ελληνικά αγάλματα.

Ο κ. Τζαβάρας πάντως ζήτησε να αποσυρθούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο τι έχει αποφασιστεί και ποιες είναι οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς. Η συγκεκριμένη έκθεση στο Κατάρ είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί διεθνώς για την Αρχαία Ολυμπία, η οποία παρουσιάστηκε από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Ιανουάριο του 2013 στο Βερολίνο και από τις 28 Μαρτίου έχει μεταφερθεί στο Κατάρ.

Έκρυψαν τα γυμνά αρχαία Ελληνικά αγάλματα σε έκθεση στο Κατάρ! Έκρυψαν τα γυμνά αρχαία Ελληνικά αγάλματα σε έκθεση στο Κατάρ! Reviewed by Αναστάσιος on Τρίτη, Απριλίου 23, 2013 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Όταν κόβουμε εμείς τα γκέυ φιλιά από την τηλεόραση είναι καλά, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.