Σταθερά πρώτο σε επισκεψιμότητα το Μουσείο Ακρόπολης

Αύξηση 13% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 11% και οι εισπράξεις κατά 15,8%. Το 9μηνο πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 16,8% στους επισκέπτες των μουσείων και 18,2% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 20,7%.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αύξηση των επισκεπτών κατά 12,1%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 20,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 9,5%.

Το 9μηνο σημειώθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 18,2% και κατά 22% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 18%.

Σταθερά πρώτο παραμένει στις επιλογές των τουριστών το Μουσείο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επισκέπτες της Αθήνας ενδιαφέρονται παράλληλα και για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις είναι το μουσείο του Ηράκλειο στην Κρήτη, αλλά και το παλάτι των ιπποτών στη Ρόδο.

Όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους η Ακρόπολη κρατάει τα σκήπτρα και ακολουθούν σε προτιμήσεις η Κνωσός και η Αρχαία Ολυμπία.

Σταθερά πρώτο σε επισκεψιμότητα το Μουσείο Ακρόπολης Σταθερά πρώτο σε επισκεψιμότητα το Μουσείο Ακρόπολης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.