Δείτε τα μάρμαρα του Παρθενώνα σε ένα βίντεο 360 μοιρών

Μεταφερθείτε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου για να δείτε για πρώτη φορά σε σφαιρικό βίντεο τα Ελγίνεια Μάρμαρα του Παρθενώνα στις αίθουσες που φιλοξενούνται.

Αν διαθέτετε από χάρτινα cartboards έως γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Head Mount Displays) η εμπειρία της θέασης του 360video από τις αίθουσες του μουσείου είναι εκπληκτική.

Τα Ελγίνεια Μάρμαρα αποτελούν μια συλλογή γλυπτών που προέρχονται από την Ακρόπολη των Αθηνών. Αφαιρέθηκαν από τον Τόμας Μπρους, 7ο κόμη του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 μέχρι το 1803 και μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806.

Περιλαμβάνουν ορισμένα από τα γλυπτά των αετωμάτων, των μετοπών, που απεικονίζουν μάχες μεταξύ των Λαπίθων και των Κενταύρων, αλλά και της ζωφόρου του Παρθενώνα που κοσμούσε το ανώτερο τμήμα των τοίχων του σηκού του ναού σε όλο τους το μήκος.

Από το 1982 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα διεκδικεί με όλα τα μέσα που διαθέτει την επιστροφή τους στην χώρα μας.

Δείτε τα μάρμαρα του Παρθενώνα σε ένα βίντεο 360 μοιρών Δείτε τα μάρμαρα του Παρθενώνα σε ένα βίντεο 360 μοιρών Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.