Το Ασκληπιείο της Περγάμου - Βίντεο

Το Ασκληπιείο της Περγάμου ήταν από τα λαμπρότερα και διασημότερα του αρχαιοελληνικού, και όχι μόνο, κόσμου. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, οι ιατρικές θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονταν θα χαρακτηρίζονταν σήμερα εναλλακτικές, ολιστικές.

Δεν περιλάμβαναν μόνο θεραπείες του σώματος, αλλά ταυτόχρονα και της ψυχής και του πνεύματος, με βοτανοθεραπεία, λουτρά, διάβασμα, Θέατρο και σωματική άσκηση. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνέρρεαν εδώ σε μεγάλους αριθμούς.

Από την Πέργαμο ήταν και ο μεγαλύτερος γιατρός της εποχής, ο Γαληνός, που σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Ασκληπιείου. Συγκινητικό το θέαμα πλήθους Ελληνικών επιγραφών παντού στα αρχιτεκτονικά μέλη του. Η Ελλάδα, παντού γύρω μας παρούσα.

@archaiaellinika

Το Ασκληπιείο της Περγάμου ήταν από τα λαμπρότερα και διασημότερα του αρχαιοελληνικού, και όχι μόνο, κόσμου. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, οι ιατρικές θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονταν θα χαρακτηρίζονταν σήμερα εναλλακτικές, ολιστικές. Δεν περιλάμβαναν μόνο θεραπείες του σώματος, αλλά ταυτόχρονα και της ψυχής και του πνεύματος, με βοτανοθεραπεία, λουτρά, διάβασμα, Θέατρο και σωματική άσκηση. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνέρρεαν εδώ σε μεγάλους αριθμούς. Από την Πέργαμο ήταν και ο μεγαλύτερος γιατρός της εποχής, ο Γαληνός, που σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Ασκληπιείου. Συγκινητικό το θέαμα πλήθους ελληνικών επιγραφών παντού στα αρχιτεκτονικά μέλη του. Η Ελλάδα, παντού γύρω μας παρούσα. #pergamos #asklepion #ancient #ancientgreece #archaeology #arkeology #arkeolog #turkiye #antikkent #gezi #tarih #bergama #muze #arkeoloji #sanat #sanattarihi #kültür #seyahat #museum

♬ πρωτότυπος ήχος - Ancient Greece
Το Ασκληπιείο της Περγάμου - Βίντεο Το Ασκληπιείο της Περγάμου - Βίντεο Reviewed by Αναστάσιος on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.