Οι λύσεις του Λυκούργου για την κρίση

ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 28 ΑΙΩΝΕΣ

Ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο Λυκούργος ήταν η κατάργηση του νομίσματος και η αντικατάστασή του με δύσχρηστα ογκώδη σιδερένια νομίσματα...

Χιλιάδες χρόνια αργότερα, ένας μεγάλος του πνεύματος και της τέχνης, ο Ριχάρδος Βάγκνερ, τοποθετούσε στον χρυσό του Ρήνου όλα τα κακά του κόσμου. Το χρήμα ήταν το... κακό και αυτό ο Λυκούργος το είχε διαπιστώσει πριν από 28 ολόκληρους αιώνες.

"Δεύτερο έργο του Λυκούργου, και το πιο τολμηρό απ' όλα, είναι... ο αναδασμός της γης. Υπήρχε τότε φοβερή ανισότητα και έρχονταν στην πόλη πολλοί ακτήμονες και άποροι επειδή τα πλούτη είχαν συσσωρευτή σε ελάχιστους.

Γι' αυτό, πολεμώντας την αναισχυντία και το φθόνο και το έγκλημα και την τρυφηλότητα και τα δύο άλλα νοσήματα της πολιτείας, που είναι παλαιότερα και σοβαρότερα, τον πλούτο και τη φτώχεια, έπεισε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να τα βάλουν όλα στη μέση για να γίνει αναδασμός και να ζουν μεταξύ τους όλοι ίσοι και με ίση περιουσία, επιδιώκοντας να πρωτεύουν στην αρετή, σαν να μην υπήρχε καμιά άλλη ανάμεσά τους διαφορά και ανισότητα παρά αυτή που την ορίζει η καταδίκη του κακού και ο έπαινος του καλού πολίτη.

Και κάνοντας πράξη το έργο του μοίρασε την άλλη λακωνική γη σε τριάντα χιλιάδες κλήρους για τους περιοίκους κι αυτήν που αποτελούσε την Σπάρτη σε εννιά χιλιάδες (γιατί τόσοι έγιναν οι κλήροι των Σπαρτιατών).»ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ - ΒΙΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ

«Λένε πως όταν κάποτε ο Λυκούργος, χρόνια πολλά μετά τον αναδασμό της γης, γύριζε από ένα ταξίδι και είδε να έχουν πριν λίγο θερίσει στους αγρούς, καμαρώνοντας τους σωρούς, ίσους τον ένα δίπλα στον άλλο, χαμογέλασε και είπε σ' αυτούς που ήταν μαζί του, πως η Λακωνική ολόκληρη μοιάζει με χώρα που ανήκει σε αδέλφια, που μόλις έκαναν τη μοιρασιά».

Πρώτος ο Λυκούργος, πρώτη η Αρχαία Σπάρτη αντελήφθη αυτό που αργότερα έγινε η μάστιγα της ανθρωπότητας, την δουλεία του χρήματος! Κάποτε οι ισχυροί είχαν τον έλεγχο των υλικών αγαθών, σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί, αυτοί που έχουν τον έλεγχο των υλικών αγαθών είναι και οι ισχυροί.

Αυτήν την αντιστροφή των πραγμάτων, αυτόν τον βιασμό της φύσης που επέρχετο προσπάθησε να προλάβει ο Λυκούργος περιορίζοντας στο ελάχιστο την κοινωνική αδικία, εγκαθιστώντας μια κατάσταση οικονομικής ισότητας μεταξύ των πολιτών και προχωρώντας σε ένα πρακτικό μέτρο για την επίτευξη αυτού του σκοπού. 

Στην κατάργηση των χρυσών και αργυρών νομισμάτων και στην αντικατάσταση τους με δυσκίνητα σιδερένια νομίσματα ούτως ώστε όταν καθιερώθηκε αυτό το μέτρο, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, πολλών ειδών αδικήματα ενεφανίσθησαν από την Λακεδαίμονα.

Πρώτος, δηλαδή o Λυκούργος, "πρώτη η Αρχαία Σπάρτη ήταν η Πολιτεία εκείνη που κατήργησε τον χρυσό από βάση της οικονομίας της."

pyrron.blogspot, ellinon-anava.pblogs

Οι λύσεις του Λυκούργου για την κρίση Οι λύσεις του Λυκούργου για την κρίση Reviewed by Αναστάσιος Ντίνος on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2013 Rating: 5

1 σχόλιο:

 1. Θέσεις του ΠΚΕ Πατριωτικού Κινήματος Ελλήνων.

  1. Αύξηση της θητείας στους 24 μήνες
  2. Απέλαση όλων τον λαθρομεταναστών
  3. Καταδικές για αποζημιώσεις τους δανειστές μας
  4. Στάση πληρωμών του παράνομου χρέους
  5. Έξοδος από την Ε.Ε.
  6. Έξοδος από το νόμισμα του Ευρώ
  7. Δήμευση ολόκληρης της περιουσίας η οποία πρέπει να είναι δημόσια
  - Δρόμοι και δίκτυα ( κατάργηση διοδίων στο εσωτερικό της χώρας, μόνο στα σύνορα θα υπάρχουνε )
  - Αεροδρόμια και Λιμάνια
  - Εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
  - Φυσικός πλούτος ( παραλίες, φυσικό αέριο, πετρέλαια, μάρμαρα, βοξίτης κτλ. κτλ. )
  - Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες ( Θα υπάρχει μόνο μία τράπεζα και ασφάλεια στην Ελλάδα η οποία θα είναι δημόσια επιχείρηση, όχι όπως σήμερα που η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι ένα ιδιωτικό μαγαζί )
  - ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευση και αποχέτευση
  - ΜΜΕ, κανάλια, εφημερίδες
  - κινητή τηλεφωνία
  -
  8. Δημιουργία της νέας μυστικής υπηρεσίας ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ, όποιος θα εισέρχεται για να κάνει την Ελλάδα αποικία χρέους ή γενικά μία εχθρική ενέργεια κατά της Πατρίδος μας θα εξαφανίζεται. Χαιρετίσματα στην τροικα !
  9. Από τα κέρδη που θα υπάρχουνε πλέον, αφού δεν θα πληρώνουμε παράνομα χρέη θα γίνει ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την βιομηχανοποίηση της Ελλάδος.
  10. Δασμοί σε όλα τα προϊόντα τα οποία παράγονται είδη στην Ελλάδα από 1.000 % έως 100.000 %
  11. Εμπάργκο και απαγόρευση διέλευσης κατά των προϊόντων της Ε.Ε.
  12. Επαναφορά της θανατικής ποινής για εσχάτη προδοσία και ξεκαθάρισμα λογαριασμών του λαού μας με τους πολιτικούς της μεταπολίτευσης και της περιουσίας τους και της οικογένειας τους !
  13. ΦΠΑ
  - 7 % γενικά για όλη την χώρα
  - 4% για νησιά που έχουνε κάτω από 16.000 κατοίκους
  - 2% για νησιά που έχουνε κάτω από 8.000 κατοίκους
  - 1% για νησιά που έχουνε κάτω από 1.000 κατοίκους ή είναι από τα τούρκικα παράλια σε μία απόσταση μικρότερη των 50 χλμ.
  - 0,5% για ακατοίκητα νησιά και νησιά στρατηγικής σημασίας (Καστελόριζο και άλλα)

  Πατριωτικό Κίνημα Ελλήνων
  Ο Πρόεδρος
  Γεωργίσης Αθανάσιος
  Η σελίδα μας
  https://www.facebook.com/PatriotikoKinimaEllinon
  Το βίντεο μας
  https://www.youtube.com/watch?v=1OLYHTKKAQM

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.