Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ελεύθερη είσοδος για τους επισκέπτες, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

Την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό και θα προσφέρει στους επισκέπτες του 10 παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και 8 εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών με θέμα «Μύθοι σε εικόνες».

Πήλινο αναθηματικό πλακίδιο από το ιερό της Νύμφης. Ελαφίνα με τα μικρά της. 6ος αι. π.Χ..

Οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τους αρχαιολόγους - φροντιστές του Μουσείου και την ημέρα αυτή η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

«Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης»

Ποιοι άλλοι θεοί και ήρωες υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς; Γύρω από τους ναούς της θεάς, αλλά και στις πλαγιές του Ιερού Βράχου είχαν βρει τη θέση τους τόποι λατρείας του Ποσειδώνα, της Άρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών.

Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν στις αίθουσες του Μουσείου.
Συμμετοχή: έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Ώρες παρουσιάσεων στα Ελληνικά: 10:30 π.μ., 12 μεσημέρι., 1:30 μ.μ., 3 μ.μ., 5:30 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., στα αγγλικά: 1 μ.μ., στα γαλλικά: 5 μ.μ.

«Μύθοι σε εικόνες»

Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Το Μουσείο Ακρόπολης καλεί τους επισκέπτες, μαζί με τους αρχαιολόγους - φροντιστές του, να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν τους πασίγνωστους αρχαίους μύθους.

Πήλινες Νίκες, ίσως διακοσμητικά στοιχεία στέγης κτηρίου (ακρωτήρια). 1ος-3ος αι. μ.Χ..

Συμμετοχή: έως 10 παιδιά ηλικίας 8 - 12 ανά  εργαστήριο (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.. Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ..

naftemporiki.gr

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Reviewed by Αναστάσιος on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.