Αίγυπτος: Εντόπισαν μια καλά διατηρημένη μούμια γυναίκας, ηλικίας 3.000 ετών

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι καθώς στην πόλη του Λούξορ της Αιγύπτου εντόπισαν μια καλά διατηρημένη μούμια γυναίκας, ηλικίας 3.000 ετών. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν σαρκοφάγο η οποία, μέχρι σήμερα, παρέμενε απόλυτα σφραγισμένη.

Η μούμια ήταν μέσα στη μια από τις δύο σαρκοφάγους που εντόπισε γαλλική αρχαιολογική αποστολή στη νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στη δυτική ακτή του ποταμού Νείλου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, η γυναίκα έφερε το όνομα «Thuya» αν και η εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε ότι γίνονται ακόμα προσπάθειες για την ακριβή ταυτοποίηση της μούμιας.

Οι επιστήμονες όχι μόνο άνοιξαν σφραγισμένη σαρκοφάγο για πρώτη φορά,αλλά ακόμα αποκαλύπτουν το περιεχόμενο σαρκοφάγου ενώπιον των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Καλίντ αλ-Ανάνι, «η μια σαρκοφάγος χρονολογείται από την εποχή της 17ης δυναστείας ενώ η δεύτερη είναι από την 18η δυναστεία». Η 18η δυναστεία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο στην οποία έζησαν ορισμένοι από τους πιο ονομαστούς Φαραώ, όπως ο Τουτανχαμών και ο Ραμσής ο 2ος.

Ο τάφος στον οποίο βρέθηκαν οι δύο σαρκοφάγοι ανήκε στον Thaw-Irkhet-If, τον επιβλέποντα των μουμιοποιήσεων στον ναό του Μουτ στο Καρμάκ. Ο τάφος που περιέχει μούμιες, σκελετούς και κρανία, χρονολογείται 4.000 πριν.

Αίγυπτος: Εντόπισαν μια καλά διατηρημένη μούμια γυναίκας, ηλικίας 3.000 ετών Αίγυπτος: Εντόπισαν μια καλά διατηρημένη μούμια γυναίκας, ηλικίας 3.000 ετών Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.