Τα 15 ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο

Το Άγαλμα της Ενότητας, του πρώτου αντιπροέδρου της Ινδίας, είναι το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο.

Το νέο μνημείο του Σαρντάρ Πατέλ, ο «Αρχηγός» Πατέλ -έτσι τον αποκαλούσαν-, του πρώτου αντιπροέδρου της Ινδίας, ιδρυτικού στελέχους του κόμματος National Congress και ενός εκ των "πατέρων" της Δημοκρατίας της Ινδίας, έχει ύψος 182 μέτρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, τον Βούδας του Ναού της Πηγής, που βρίσκεται στον Δήμο Zhaocun, στην πόλη Πινγκντινγκσάν της επαρχίας Χενάν της Κίνας, με ύψος 128 μέτρα.

Χρησιμοποιώντας το πρότυπο της Βικιπαίδειας για τη μέτρηση της "υψηλότερης ανθρώπινης (ή ζωικού) φιγούρας, εξαιρουμένου του ύψους οποιουδήποτε βάθρου", δείτε τα 15 ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο -και άλλα 3 ακόμη διάσημα, αλλά λίγο μικρότερα, κολοσσιαία μνημεία.

Οι σκάλες οδηγούν στο ύψους 128 μέτρων άγαλμα του Βούδα, πλέον το δεύτερο ψηλότερο άγαλμα.

Το άγαλμα του Laykyun Sekkya Βούδα στην πόλη Khatakan Taung της Μιανμάρ με ύψος 115,8 μέτρα

Ο Ushiku Μέγας Βούδας στο Ιμπαράκι της Ιαπωνίας με ύψος 100 μέτρα, που ολοκληρώθηκε το 1993, ήταν το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου για εννιά χρόνια.

Το τοπίο της πόλης Σεντάι στην Ιαπωνία με το ύψους 100 μέτρων άγαλμα του Sendai Daikannon, όπως φαίνεται από το όρος Aoba.

Το ύψους 99 μέτρων άγαλμα του Guishan Guanyin των Χιλίων Χεριών και Ματιών, στον ναό Miyin στην πόλη Weishan της κινεζικής επαρχίας Τσανγκσά.

Ο Μέγας Βούδας της Ταϊλάνδης στον ναό Wat Muang στην επαρχία Ang Thong. Το άγαλμα έχει ύψος 92 μέτρα.

Το ύψους Dai Kannon στο πάρκο Kita no Miyako στην πόλη Τακασάκι της Ιαπωνίας. Το άγαλμα απεικονίζει τον μποντισάτβα Guanyin, ή Avalokitesvara.

Το μνημειακό συγκρότημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Mamayev Kurgan με το άγαλμα Η Μητέρα Πατρίδα Καλεί στο ή αλλιώς Μητέρα Πατρίδα, Πατρίδα ή Το μνημείο του Μαμάγιεφ είναι ένα άγαλμα στον λόφο Μαμάγιεφ στο Βόλγογκραντ, μνημείο για την Μάχη του Στάλινγκραντ. Το άγαλμα είναι το ψηλότερο της Ρωσίας και και έχει ύψος 85 μέτρα.

Το Awaji Kannon, ή Heiwa Kannon, ένα άγαλμα ύψους 80 μέτρων που απεικονίζει τον Guanyin, στο ιαπωνικό νησί Awaji.

Ο Μεγάλος Βούδας, με ύψος 79 μέτρα, στο Ling Shan της κινεζικής επαρχίας Τσιανγκσού.

Ο Guanyin της Nanshan στην κινεζική πόλη Sanya. Το άγαλμα ολοκληρώθηκε το 2005 και έχει ύψος 78 μέτρα.

Το 76 μέτρων μπρούτζινο άγαλμα του Dizang Pusa, ενός μποντισάτβα γνωστού στον Μαχαγιάνα Βουδδισμό ως προστάτη των πλασμάτων στην κόλαση. Το άγαλμα βρίσκεται στο όρος Jiuhua στην Κίνα.

Το 76 μέτρων άγαλμα του Guanyin στο μοναστήρι Tsz Shan του Χονγκ Κονγκ.

Το 15ο ψηλότερο άγαλμα του κόσμου, το Garuda Wisnu Kencana στο Μπαλί με ύψος 75 μέτρα. Απεικονίζει τον Βισνού πάνω στο μυθικό πουλί Garuda.

Το νούμερο 29 ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο, με ύψος 58 μέτρα, του Guan Yu στην κινεζική πόλη Τζινγκζόου. Ο Guan Yu ήταν ένας διάσημος στρατηγός που έζησε περίπου πριν από 1.800 χρόνια και πλέον θεωρείται θεός του πολέμου.

Το νούμερο 39 της λίστας. Το Μνημείο της Αφρικανικής Αναγέννησης με ύψος 49 μέτρα που βρίσκεται πάνω στον ηφαιστειογενή λόφο στο Ντακάρ την πρωτεύουσα της Σενεγάλης.

Το 68ο άγαλμα της λίστας. Το ύψους 40 μέτρων άγαλμα του ιππέα Τζένγκις Χαν στο Tsonjin Boldog, κοντά στην Ουλάν Μπατόρ, πρωτεύουσα της Μογγολίας.

Πηγή: 3otiko

Τα 15 ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο Τα 15 ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.