Η Μυθολογία των Ελλήνων - Μήδεια: Φονική αγάπη [Βίντεο]

Στην προσπάθειά του να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας, ο Ιάσωνας ζήτησε βοήθεια από τον σκληρό βασιλιά της Κολχίδας και την κόρη του Μήδεια, μια μάγισσα με ισχυρές δυνάμεις. Η Μήδεια ερωτεύτηκε με τον Ιάσονα, τον βοήθησε να βρει το πολύτιμο δέρας, και το έσκασε μαζί του.

Πολλές περιπέτειες και κακοτυχίες ακολούθησαν αυτή την παθιασμένη συνάντηση, και φαινόταν ότι όλα ξεκινούσαν από τη Μήδεια. Οι δύο νέοι εραστές κατέφυγαν στην Ελλάδα, παντρεύτηκαν, και η Μήδεια γέννησε δύο παιδιά.

Αλλά μια μέρα, ο Ιάσωνας υπέκυψε στη γοητεία της εξουσίας. Απέρριψε την Μήδεια, και παντρεύτηκε την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου. Μόνη και απογοητευμένη η Μήδεια έβαλε σε εφαρμογή μια φοβερή εκδίκηση για να καταστρέψει τον άντρα που αγάπησε με τόσο πάθος.

Les grands mythes

Με ιστορίες για αγάπες, έρωτες, εξουσίες, προδοσίες, ειδεχθή εγκλήματα, αβάσταχτους χωρισμούς, φρικτές εκδικήσεις, και μεταμορφώσεις – η ποιητική δύναμη της Ελληνικής μυθολογίας έχει διασχίσει τους αιώνες.

Η σειρά έχει ως στόχο να διηγηθεί τις αρχαίες ιστορίες, χρησιμοποιώντας animations που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση, και εικόνες που επιλέγονται από ολόκληρη την ιστορία της τέχνης.

Αυτό το δυναμικό μείγμα, μια γέφυρα μεταξύ νεωτερισμού και της ιστορίας, συνδυάζοντας την αρχαία αφήγηση και τη σύγχρονη δραματική τέχνη, είναι ένας νέος τρόπος για να ανακαλύψουμε και πάλι αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς μας.

Παραγωγή: ARTE France

Έτος παραγωγής: Rosebud Productions & Les Monstres, 2015-2016

Σκηνοθεσία: François Busnel, Sylvain Bergere, Juliette Garcia

Η Μυθολογία των Ελλήνων - Μήδεια: Φονική αγάπη [Βίντεο] Η Μυθολογία των Ελλήνων - Μήδεια: Φονική αγάπη [Βίντεο] Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.