Η εκδίκηση του Αχιλλέα

H ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ [ACHILLES' REVENGE]

Η Θέτις ζητά απ’ τον Ήφαιστο, τον θεό της μεταλλουργίας, να φτιάξει καινούργια πανοπλία και όπλα για τον γιο της, τον Αχιλλέα. Την αυγή, παραδίδει τα όπλα στον γιο της, γνωρίζοντας πως θα τον οδηγήσουν στον θάνατό του. Αλλά ο Αχιλλέας είναι αποφασισμένος. Ο Αγαμέμνονας και οι υπόλοιποι βασιλιάδες των Ελλήνων, που όλοι τους έχουν λαβωθεί στη μάχη, έρχονται να του ζητήσουν συγγνώμη…

Η γυναίκα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, ξέρει πως η επιστροφή του Αχιλλέα απειλεί τον άντρα της και τον εκλιπαρεί να μην πολεμήσει. Αλλά ο Έκτορας φεύγει για να συναντήσει το πεπρωμένο του.

Στο μεταξύ, ο Αχιλλέας έχει γίνει ανεξέλεγκτος. Οι θεοί αποφασίζουν να πάνε και πάλι στο πεδίο της μάχης, ώστε να υπερασπιστεί ο καθένας την πλευρά που έχει επιλέξει.

Ο Αχιλλέας φτάνει ως τον ποταμό Σκάμανδρο, που βάφεται κόκκινος από το αίμα των πολεμιστών της Τροίας. Και τότε, ο θεός Σκάμανδρος στρέφεται εναντίον του Αχιλλέα και τον παρασέρνει στον χείμαρρό του. Η Ήρα πανικοβάλλεται και ζητά από τον Ήφαιστο να σώσει τον Αχιλλέα. Θα τα καταφέρει;

Κάθε επεισόδιο εναλλάσσει σκηνές πρωτότυπου animation που δημιουργήθηκαν σε 3D και πλούσια εικονογραφία που επιλέχθηκε από όλη την ιστορία της τέχνης, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η εκδίκηση του Αχιλλέα Η εκδίκηση του Αχιλλέα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.