Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο!

Ανταπόκριση του BBC στη Βεργίνα με αφορμή μεγάλη έκθεση μακεδονικών θησαυρών στην Οξφόρδη αποκαλύπτει τις πρωτοποριακές μεθόδους των μακεδόνων χτιστών καθώς - όπως προκύπτει - είχαν φτιάξει τσιμέντο πριν τους Ρωμαίους.

Στην κάμερα του BBC μιλά η καθηγήτρια Αγγελική Κοτταρίδη που διενεργεί τις ανασκαφές στη Βεργίνα. "Νομίζαμε ότι γνωρίζαμε τα πάντα για την αρχαία αρχιτεκτονική ωστόσο τώρα έρχεται αυτή η ανακάλυψη που φέρνει την ανατροπή" αναφέρει σχετικά με την ανακάλυψη τσιμεντένιων κατασκευών σε μακεδονικά κτίσματα.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης, περιλαμβάνει πάνω από 500 χρυσά, ασημένια και χάλκινα αντικείμενα από τις πρόσφατες ανασκαφές στους βασιλικούς τάφους. Η κ. Κοτταρίδη αναφέρει ότι "αυτή η έκθεση είναι το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που αφορά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια".

Ο διευθυντής του μουσείου δρ. Κρίστοφερ Μπράουν αναφέρει ότι η έκθεση "είναι μία μεγάλη τιμή για το Ashmolean να φιλοξενεί τις τελευταίες ανακαλύψεις από τις Αιγές" (αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας).

Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο! Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο! Reviewed by Αναστάσιος on Κυριακή, Μαΐου 12, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.