Έτσι μυούνται οι Αμερικανοί στα μυστικά της αρχαίας Ελληνικής τέχνης

Μερικές φορές οι παλιοί τρόποι λειτουργούν καλύτερα: the old ways work best, όπως λένε και οι Αμερικανοί. Αυτή η υπόθεση – ή τουλάχιστον η αντίληψη ότι οι επί αιώνες δοκιμασμένες τεχνικές μπορούν ακόμη να παράξουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα – διαπνέει τα ντοκιμαντέρ που ακολουθούν, δημιουργήματα του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο για το πώς οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι κατασκεύαζαν νομίσματα, βάζα και γυαλί.

Η εν λόγω σειρά επιμορφωτικών ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με σκοπό να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες του Ινστιτούτου: αφενός να τους αποκαλύψει τις διαδικασίες πίσω από την παραγωγή συγκεκριμένων χρηστικών αντικειμένων, αφετέρου να τους δείξει πώς κάποια σύγχρονα προϊόντα προκύπτουν μέσα από παλαιότατες διαδικασίες παραγωγής.

Πώς κατασκευάζονταν τα αρχαιοελληνικά βάζα, από την επεξεργασία του πηλού, μέχρι τη ζύμωση, τη μορφοποίηση, τη διακόσμηση με ζωγραφικές παραστάσεις και το ψήσιμο; Πώς φτιαχνόταν το φυσητό γυαλί το 40 π.Χ., τα νομίσματα, τα είδη αγγειοπλαστικής;

Παρακολουθείστε τα εξαιρετικά επιμορφωτικά βίντεο της σειράς Launchpad των γκαλερί Ελληνικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Τέχνης των Mary και Michael Jaharis, που λειτουργούν στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.

Για περαιτέρω εξερεύνηση του αρχειακού υλικού, μεταβείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα, πατώντας εδώ.

Έτσι μυούνται οι Αμερικανοί στα μυστικά της αρχαίας Ελληνικής τέχνης Έτσι μυούνται οι Αμερικανοί στα μυστικά της αρχαίας Ελληνικής τέχνης Reviewed by Αναστάσιος on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2013 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Το πολίτευμα παρήκμασε και δυστυχώς μαζί του και το Έθνος μας.
    Αναγνώστε την Δημοκρατική Αριστοκρατία,το νέο πολίτευμα-λύση,μία πλήρης πρόταση,η οποία με την γνωστοποίησή της μπορεί να αλλάξει πολλά.
    Θα χαιρόμουν πολύ αν η ομάδα του μπλογκ προέβαινε σε μία αναδημοσίευση,βοήθώντας τον αγώνα μου.Να τονίσω ότι στο μπλογκ μου δεν υπάρχουν διαφημίσεις επομένως δεν αποσκοπώ στο παραμικρό οικονιμικό κέρδος.
    http://pyrra.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6465.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.