Οι αρχαίες γέφυρες των Σαμουράι!

Σε «κρυφές κοιλάδες» στην Ιαπωνία, βρίσκονται γέφυρες φτιαγμένες από κλιματαριές και αναρριχώμενα φυτά που χρησιμοποιούσαν οι Σαμουράι!

Οι γέφυρες αυτές εκτιμάται πως δημιουργήθηκαν πριν από αιώνες από φυγάδες Σαμουράι και παράνομους, οι οποίοι έκαναν ασταθείς και πρόχειρες γέφυρες τις οποίες έκοβαν όταν πλησιάζαν οι διώκτες και οι εχθροί τους.

Η κοιλάδα, στην οποία διασώζονται τρεις από τις 13 γέφυρες αυτού του είδους, είναι η Ίγια (Iya Valley), με ομιχλώδη φαράγγια, ποτάμια, καλαμιές και αναρριχώμενα φυτά.

Οι γέφυρες αμπελιού (Vine Bridges), όπως λέγονται, βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Iya, και αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Οι θρύλοι που τις συνοδεύουν, αναφέρουν πως δημιουργήθηκαν από πολεμιστές της φυλής Χέικε (Heike) που κατέφυγαν εκεί τον 12ο αιώνα.

Οι χορταρένιες γέφυρες μπορούσαν να φτιαχτούν εύκολα και να φτάσουν στα καταφύγια τους, ενώ παράλληλα αμύνονταν από τους εχθρούς γιατί τις έκοβαν όταν αυτοί πλησίαζαν.

Οι γέφυρες κατασκευάζονται από σανίδες που τοποθετούνται ανα 20 εκατοστά και δένονται με σκοινιά από χόρτα. Στις άκρες, η στήριξη τους γίνεται από τους κορμούς των αναρριχητικών φυτών ή από κλιματαριές. Κάτι που τις κάνει ιδιαίτερα ασταθείς.

Για να διατηρούνται μέχρι σήμερα, κάθε τρία χρόνια ανακατασκευάζονται. Η πιο μεγάλη γέφυρα είναι η Ιγια Καζουραμπάσι (Iya Kazurabashi), που φτάνει τα 40 μέτρα μήκος και έχει ύψος 15 μέτρα, πάνω από τα νερά του ποταμού.

Οι αρχαίες γέφυρες των Σαμουράι! Οι αρχαίες γέφυρες των Σαμουράι! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.