Η Κόρινθος του Μισισιπi και η Κόρινθος του Τέξας: Δύο μικρές πόλεις στο βαθύ Νότο της Αμερικής!

Η Πολιτεία του Μισισίπι είναι μια πολιτεία που βρίσκεται στον Βαθύ Νότο των ΗΠΑ.

Το όνομά της προέρχεται από τον Ποταμό Μισισιπή, που κυλά κατά μήκος του δυτικού του συνόρου, και παίρνει το όνομα του από την λέξη των ιθαγενών Αμερικανών ινδιάνων Οτζίμπουε misi-ziibi («Μεγάλος Ποταμός»).

Η πρωτεύουσα (Τζάκσον) της πολιτείας είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη ανάμεσα στις συνολικά 41 που την απαρτίζουν. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Κόρινθος (Corinth), με πληθυσμό περίπου 15000 κατοίκους, που αποτελεί το διοικητικό κέντρο της μικρότερης σε έκταση επαρχίας της πολιτείας με την ονομασία Alcorn.

Η Κόρινθος του Μισισίπι ιδρύθηκε το 1853 ως πόλη-σταυροδρόμι καθώς αποτελεί σταυροδρόμι των σιδηροδρομικών γραμμών Mobile & Ohio και Memphis & Charleston.

Το όνομά της το οφείλει στον εκδότη της τοπικής εφημερίδας της εποχής W. E. Gibson ο οποίος το υιοθέτησε από την Ελληνική Κόρινθο αφού και αυτή, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί ένα σταυροδρόμι. Η θέση της αμερικανικής Κορίνθου, στη διασταύρωση δύο σιδηροδρομικών γραμμών, την κατέστησε στρατηγικής σημασίας κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου πολέμου (1861-1865).

Στον πόλεμο αυτό η πολιτεία Μισισίπι μαζί με τις πολιτείες Νότια Καρολίνα, Φλόριντα, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Λουιζιάνα και Τέξας δημιούργησαν ομοσπονδία πολιτειών του Νότου.

Σήμερα η μικρή πόλη με την πλούσια βλάστηση και η γύρω από αυτή περιοχή διαθέτει αρκετά σχολεία, μια δημόσια βιβλιοθήκη και μουσεία όπως το μουσείο τέχνης, ιστορίας των μαύρων και πολιτισμού του Νότου.

Μια δεύτερη αμερικανική Κόρινθος βρίσκεται στην πολιτεία του Τέξας και συγκεκριμένα στην επαρχία Denton και αποτελεί προάστιο της 9ης μεγαλύτερης πληθυσμιακά πόλης της Αμερικής, του Dallas.

Αν και η ιστορία της εν λόγω επαρχίας πηγαίνει πίσω στο 1836 η ιστορία της Κορίνθου ξεκινά μόλις το 1960 όταν η τοπική κοινότητα οργανώνεται και γίνεται πόλη. Το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης εγκαταστάθηκε το 1979, την ίδια σχεδόν περίοδο που κατασκευάστηκε το Δημαρχείο. Σήμερα στην πόλη κατοικούν περίπου 20000 άνθρωποι.

Η Κόρινθος του Μισισιπi και η Κόρινθος του Τέξας: Δύο μικρές πόλεις στο βαθύ Νότο της Αμερικής! Η Κόρινθος του Μισισιπi και η Κόρινθος του Τέξας: Δύο μικρές πόλεις στο βαθύ Νότο της Αμερικής! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.