Η εντυπωσιακή ομορφιά του Αράχθου

Στην ανατολική πλευρά της Ηπείρου ρέει ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, ο Άραχθος. Από τα βουνιά της Πίνδου έως τον Αμβρακικό Κόλπο, ο Άραχθος έχει μήκος περίπου 140 χιλιόμετρα και αποτελούσε το φυσικό σύνολο μεταξύ της ελληνικής και οθωμανικής επικράτειας κατά τον 18ο αιώνα.

Ένα από τα πιο επιβλητικά πράγματα στον Άραχθο είναι το φαράγγι με τις πανύψηλες κατακόρυφες ορθοπλαγιές. Ο εκπληκτικής ομορφιάς ποταμός, κατευθύνεται νοτιοδυτικά μέσα από φαράγγια που ο ίδιος έχει διανοίξει και εισέρχεται στη μικρή κοιλάδα που σχηματίζεται. Από εκεί φθάνει ανατολικά των Ιωαννίνων και δέχεται τα νερά ενός άλλου ποταμού.

Σε όλη τη διαδρομή του Αράχθου η φύση οργιάζει και δημιουργεί ονειρικά σκηνικά τα οποία μπορεί να δει κανείς κυρίως κάνοντας ράφτινγκ. Αποτελεί εξάλλου ιδανική διαδρομή για τους λάτρεις της περιπέτειας και των extreme sports και θεωρείται ένα από τα καλύτερα ποτάμια για τέτοιες δραστηριότητες.

Ο εντυπωσιακός ποταμός Άραχθος περιβάλλεται από όμορφα δάση, πηγές με καθαρά νερά, πλατάνια καθώς και εντυπωσιακές, απότομες, βουνοκορφές. Πρόκειται για ένα σπάνιο ομορφιάς τοπίο που δύσκολα συναντά κανείς σε όλη την Ελλάδα. Ο Άραχθος έχει επίσης πλούσια ιχθυοπανίδα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άγριες πέστροφες.

Για κάτι που είναι επίσης φημισμένος ο Άραχθος είναι τα τοξωτά γεφύρια του όπως της Άρτας. Μεγάλη απώλεια είχε αποτελέσει η κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας για το οποίο γίνεται τώρα προσπάθεια αναστήλωσης. Το γεφύρι της Πλάκας ήταν μονότοξο με άνοιγμα καμάρας 40 μέτρα και ύψος 19 μέτρα.

Οι πιο τολμηροί αν βρεθούν καλοκαίρι στην περιοχή μπορούν να δοκιμάσουν και το κολύμπι στα δροσερά νερά του Αράχθου. Είναι μια μοναδική εμπειρία, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που μένει αξέχαστο.

Η εντυπωσιακή ομορφιά του Αράχθου Η εντυπωσιακή ομορφιά του Αράχθου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.