Ελληνιστική τεφροδόχος βρέθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία

Εργάτες κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών ανακάλυψαν αρχαία τεφροδόχο που περιείχε καμένα ανθρώπινα κατάλοιπα στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Η τεφροδόχος εκτιμάται ότι χρονολογείται στην ελληνιστική περίοδο.

Ομάδες αρχαιολόγων από το μουσείο της Μύλασας στα Μούγλα ξεκίνησαν ανασκαφές στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή του Ισμέτ Πασά, μετά την ανακάλυψη των αρχαίων καταλοίπων.

Βρήκαν το αγγείο, διαμέτρου 40 εκατοστών, σε βάθος 2 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκε ως ταφικό σήμα και μετέφεραν το αγγείο στο αρχαιολογικό μουσείο της Μύλασας για περαιτέρω εξέταση και συντήρηση.

Πηγή: The Archaeology News Network

1 σχόλιο:

 1. Γεια σου
  Στο πεδίο των οικονομικών, επενδύσεις και δάνεια μεταξύ ιδιωτών ειδικεύονται, προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε όλους τους ανθρώπους καλό χαρακτήρα και ιδιαίτερα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ανάβαση στους ακόλουθους τομείς: προσωπικό, ενοποίηση, αναδιοργάνωση, εμπορική, φοιτητής, αυτοκίνητα, διάφορα/άλλα, επαγγελματίες, γεωργία, υπολογιστή, πνευματική ιδιοκτησία εταιρεία υπηρεσιών, βιομηχανική, Καλλιτέχνες, μόδα, ιατρική, media, υποθήκη, ακίνητη περιουσία.
  Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.
  E-mail: lucastrid123@gmail.com
  Ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχαία Ελληνικά. Από το Blogger.