Γυναίκες αχθοφόροι

Καθημερινά, χιλιάδες γυναίκες μεταφέρουν βαριά δέματα στα σύνορα Μαρόκου-Μελίγια.

Πολλές φορές σηκώνουν βάρος μέχρι και ογδόντα κιλά για μερικά ευρώ. Ο φωτογράφος Φερνάντο ντελ Μπέρο (Fernando del Berro) πήγε εκεί, για να ντοκουμεντάρει με τον φακό του τις γυναίκες αχθοφόρους.

Τα εμπορεύματα ανήκουν σε Μαροκινούς, οι οποίοι εάν τα περάσουν επίσημα μέσω τελωνείου, θα πρέπει να πληρώσουν ό,τι ορίζεται. Όμως, αρκετοί απ΄ αυτούς προτιμούν τις γυναίκες, για να διασχίσουν τα σύνορα, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την επιχείρηση.

Οι γυναίκες μεταφέρουν τα εμπορεύματα όχι μόνο με την πλάτη τους. Πολλές φορές καλύπτουν χέρια, πόδια και στομάχια με τα προϊόντα, προκειμένου να αξιοποιήσουν κάθε σημείο του σώματός τους. Όσα περισσότερα αγαθά μεταφέρουν τόσο μεγαλύτερη προμήθεια θα λάβουν.

Ωστόσο, τα χρήματα που κερδίζουν είναι λίγα, ενώ υποφέρουν από μυοσκελετικές παθήσεις. Μάλιστα, μερικές φορές θα χρειαστεί να μεταφέρουν εμπορεύματα από αποθήκες που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Ισπανικές και μαροκινές αρχές δεν έχουν νομοθετήσει για το παράνομο εμπόριο που γίνεται σ΄ αυτό το σημείο διέλευσς. Η αστυνομία ανέχεται τη δραστηριότητα και μάλιστα, πολλοί αξιωματικοί της εργάζονται καθημερινά για τη διατήρηση της τάξης.

Η Μελίγια είναι παράλια πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί έδαφος της Ισπανίας και σημείο τριβής με το Μαρόκο, που τη διεκδικεί.

Γυναίκες αχθοφόροι Γυναίκες αχθοφόροι Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.