Τώρα μπορείτε να μάθετε με ποιο ελληνορωμαϊκό άγαλμα μοιάζετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποιο αρχαίο άγαλμα μοιάζετε;

Το «Musée de la civilisation» στο Κεμπέκ του Καναδά αποφάσισε να σας δώσει την απάντηση με το να σας βοηθήσει να βρείτε το γλυπτό που θα μπορούσε να είναι ο δίδυμος σας.

Στόχος της έκθεσης «My 2000-Year-Old-Double» είναι να ταιριάξει τα πρόσωπα ανθρώπων με 60 ελληνορωμαϊκά και αιγυπτιακά γλυπτά.

Πώς θα γίνει αυτό; Ο καθένας ανά τον κόσμο μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες του για ανάλυση στο σάιτ του μουσείου. Χρησιμοποιώντας 123 σημεία αναφοράς στο πρόσωπο, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου Betaface API θα σκανάρει τα χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα έτσι ώστε να συγκριθεί στη συνέχεια με κάθε ένα από τα αγάλματα.

Από τις φωτογραφίες που θα σταλθούν, το μουσείο θα επιλέξει 30 ζευγάρια για να δείξει στην έκθεση, η οποία θα «τρέχει» από τις 24 Οκτωβρίου του 2018 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2019.

Όσοι επιλεχθούν θα φωτογραφηθούν μάλιστα από τον François Brunelle, ο οποίος ειδικεύεται στο να φωτογραφίζει δυάδες. Τα πορτραίτα του θα τοποθετηθούν το ένα πλάι στο άλλο έτσι ώστε να αναδειχθεί η συμμετρία και οι ομοιότητες του αληθινού προσώπου με εκείνο του γλυπτού.

Πρόκειται σίγουρα για μια ενδιαφέρουσα κίνηση, αφού όλοι μας θα θέλαμε να μάθουμε ότι μοιάζουμε έστω και λίγο με την Αφροδίτη, τον Απόλλωνα ή ακόμα και τον Καίσαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχαία Ελληνικά. Από το Blogger.