Κως: Ιάπωνας επιχειρηματίας θέλει να σώσει τον πλάτανο του Ιπποκράτη

Κως: Ιάπωνας επιχειρηματίας θέλει να σώσει τον πλάτανο του Ιπποκράτη

Τον πλάτανο του Ιπποκράτη στην Κω, που παρουσιάζει προβλήματα «γήρανσης», θέλει να σώσει επιχειρηματίας από την Ιαπωνία, ο οποίος ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρόκειται για τον 81χρονο Οκάνα Τετσούγια, ο οποίος είναι φανατικός φίλος της Ελλάδας και παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα μας, στο εμπόριο ελαιολάδου.

Ο ιάπωνας επιχειρηματίας επισκέφθηκε σήμερα το νησί της Κω και είχε συνεργασία για το θέμα αυτό με το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Νίκο Θεοδωρίδη.

Ο κ. Οκάνα είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη διάσωση του πλάτανου πριν από δύο χρόνια, και μάλιστα ομάδα ειδικών επιστημόνων που έφθασε στο νησί με πρωτοβουλία του έχει καταρτίσει σχετική μελέτη επί του θέματος. Η μελέτη αυτή έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τελεί υπό έγκριση.

Μόλις η μελέτη εγκριθεί, ο ιάπωνας επιχειρηματίας, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Ιπποκράτειον» στην Ιαπωνία, θα προχωρήσει σε καμπάνια για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Ο επονομαζόμενος πλάτανος του Ιπποκράτη, όπου, σύμφωνα τουλάχιστον με την τοπική παράδοση, ο φημισμένος ιατρός της αρχαιότητας θεράπευε τους ασθενείς του, αποτελεί σημείο αναφοράς στην πόλη της Κω με την αξιοθαύμαστη ρυμοτομία και αρχιτεκτονική.

Πηγή: in.gr

Κως: Ιάπωνας επιχειρηματίας θέλει να σώσει τον πλάτανο του Ιπποκράτη Κως: Ιάπωνας επιχειρηματίας θέλει να σώσει τον πλάτανο του Ιπποκράτη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.