Βρήκαν σκελετό «βαμπίρ» στο αρχαιοελληνικό Περπερικόν

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Telegraph, ο σκελετός έχει καρφωμένο ένα παλούκι στην καρδιά.

Τον σκελετό ενός "βαμπίρ" ισχυρίζεται ότι βρήκε ο αρχαιολόγος, Nikolai Ovcharov, στη Βουλγαρία, γνωστός και ως "Ιντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας".

Ο Ovcharov που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ανακαλύπτει τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών, ανέφερε ότι εντόπισε τον σκελετό στα ερείπια της πόλης Περπερικόν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Telegraph, ο σκελετός έχει καρφωμένο ένα παλούκι στην καρδιά και ο αρχαιολόγος εκτιμά ότι ανήκει σε έναν άνδρα ηλικίας 40-50 ετών.

"Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι για μια ακόμη φορά βλέπουμε ένα τελετουργικό ενάντια στους βρικόλακες", ανέφερε ο Ovcharov και πρόσθεσε "Ανάμεσα στα ευρήματα της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει μια ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, ένα φρούριο και ένα ιερό, υπάρχει και μια σειρά από "τάφους βαμπίρ".

Ο καθηγητής ανακάλυψε επίσης τα λείψανα μίας γυναίκας και ενός νεαρού παιδιού.

Σύμφωνα με τον Bozhidar Dimitrov, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στη Σόφια, ανέφερε ότι έχουν ανακαλυφθεί 100 τέτοιοι σκελετοί μέχρι σήμερα.

Στην πόλη Περπερικόν, που κατοικείται από το 5.000 π.Χ. πιστεύεται ότι ήταν η τοποθεσία του ναού του θεού Διόνυσου.

Πηγή: Thetoc.gr

Βρήκαν σκελετό «βαμπίρ» στο αρχαιοελληνικό Περπερικόν Βρήκαν σκελετό «βαμπίρ» στο αρχαιοελληνικό Περπερικόν Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.