Αυτοί ήταν οι πιο ισχυροί Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων -Βίντεο

Η Ελληνική ιστορία είναι πλούσια σε ιστορικά γεγονότα. Αν πάμε, όμως, αρκετούς αιώνες πίσω, θα μείνουμε έκθαμβοι από την πληθώρα των μύθων που είναι καταγεγραμμένοι στην ελληνική μυθολογία. Οι Έλληνες, από τα βάθη της ιστορίας, προσπάθησαν να εξηγήσουν τα φυσικά φαινόμενα πλάθοντας ιστορίες, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο μια πλούσια μυθολογική παράδοση.

Οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου είναι οι κύριοι θεοί της Ελληνικής μυθολογίας που κατοικούσαν στη κορυφή του Ολύμπου. Οι Ολύμπιοι θεοί κέρδισαν την εξουσία νικώντας τους Τιτάνες στην Τιτανομαχία.

Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο δωδεκάθεο, αλλά υπήρχαν μεγάλοι και μικρότεροι θεοί και άλλοι που λατρεύονταν τοπικά π.χ. ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άδης ήταν οι μεγαλύτεροι θεοί, ενώ ο Διόνυσος ήταν μικρότερος θεός. Το δωδεκάθεο είναι έννοια που σχηματίστηκε από δυτικούς λόγιους τον 16ο-17ο αιώνα και έχει εμφανιστεί με διάφορες συνθέσεις ανάμεσα στους θεούς.

Αυτοί ήταν οι πιο ισχυροί Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων,δείτε το βίντεο από το κανάλι του youtube:

© Αρχαία Ελληνικά

Αυτοί ήταν οι πιο ισχυροί Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων -Βίντεο Αυτοί ήταν οι πιο ισχυροί Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων -Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.